Множеството от гърците смятат, че членството на страната им в

...
Множеството от гърците смятат, че членството на страната им в
Коментари Харесай

За гърците ЕС се движел в грешната посока

Множеството от гърците считат, че участието на страната им в Европейски Съюз е положително за тях, само че и считат, че съюзът се движи в неверна посока, демонстрира ново изследване, представено от гръцкото издание „ Катимерини “.

64.1% от запитаните декларират, че участието им в Европейски Съюз е положително за Гърция, до момента в който 33.4% са на противоположното мнение, демонстрират данните от изследването на Ем Ер Би, поръчано от фондация „ Конрад Аденауер ”.
Междувременно 60% от запитаните споделят, че Европейски Съюз сигурно или евентуално се движи в неверна посока, а 33.4% остават оптимисти за развиването му.
Същото това изследване сподели много ниски равнища на доверие в Европейски Съюз. Само 28.8% от гърците споделят, че се доверяват на съюза, 25.5% се доверяват на Европейския парламент, а 20% имат вяра на Европейската централна банка (ЕЦБ). По-ниско от доверието към ЕЦБ е единствено доверието към Международния валутен фонд.
Институциите, на които болшинството от гърците се доверяват, съгласно анкетата, са фамилията, въоръжените сили, църквата, университетите и полицията.
На въпроса какво мислят за единната европейска валута, 35.7% остават лоялни на еврото, до момента в който 43.7% се усещат в капан с единната валута. Малко над 10% желаят Гърция да се откаже от еврото.
Анкетата е извършена сред 10 и 15 май измежду 1001 индивида в цяла Гърция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР