Множество законопроекти, приемане на доклад за дейността на Антикорупционната комисия,

...
Множество законопроекти, приемане на доклад за дейността на Антикорупционната комисия,
Коментари Харесай

Парламентът се претрупа с работа в последните си дни до изборите

Множество законопроекти, приемане на отчет за активността на Антикорупционната комисия, чуване на вицепремиера Томислав Дончев и постоянен парламентарен надзор – това планува седмичната стратегия за работа на Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.
На първото за седмицата пленарно съвещание депутатите ще би трябвало да решат, по отношение на наближаването на парламентарните избори, планувани от президента на 4 април. След това минават към разглеждането на промени в няколко значими закона – Закона за електронните известия, Наказателния кодекс (НК) и Гражданския процесуален кодекс (ГПК).
 Парламентът събра кворум, само че с компликации Парламентът събра кворум, само че с компликации
В началото на днешното петъчно съвещание на Народното събрание нямаше кворум. Едва 120 депутати пристигнаха в точния момент за работа. За да стартира ефективно...
С новите текстове се оферират нови условия към бъдещите членове на Комисията за контролиране на известията. В наказателния закон пък е планувано завишаване на оптималния период на наказването „ отнемане от независимост “ от 8 на 10 години, при полова корист с деца. Друга част от измененията целят по-добро противопоставяне на незаконния импорт и разпространяването на подправени препарати за растителна отбрана, които съдържат неразрешени вещества и са рискови за здравето на хората и за околната среда.
Промените в Граждански процесуален кодекс плануват построяването на електронна осведомителна система - Национален указател на запорите, посредством която информацията по отношение на движимите движимости с регистрационен режим, върху които са наложени запори, ще бъде централизирана.
https://www.actualno.com/politics/bezplatnata-bta-mina-na-pyrvo-chetene-v-medijnata-komisija-news_1561069.html
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР