Множество удари, дърпане на коса и натискане на главата в

...
Множество удари, дърпане на коса и натискане на главата в
Коментари Харесай

Ученички от Пловдив нападнаха своя позната, съдят ги

Множество удари, дърпане на коса и натискане на главата в калта- за тези непристойни дейности отговаряха пред Районен съд три малолетни ученички от Пловдив, които по жесток метод са набили момиче от компанията си. След разглеждане на делото районните магистрати са ги освободили от наказателна отговорност, като са им наложили възпитателни мярки „ Поставяне под образователен контрол на родителите със обвързване за полагане на засилени грижи ”. Трябвало е всяка една от тях да заплати сумата от 1151 лв., за направени в хода на досъдебното произвеждане разходи по делото.

Агресивното държание против потърпевшото момиче се е разиграло през месец декември 2020 година. Трите обвинени били приятелки и посещавали фургон, в който се събирали с компания. През зимата в групата се включила потърпевшата, която била другарка на друго момиче от компанията им и не се познавала с никого от там с изключение на едната обвинена, само че не били в близки връзки.  За малко време потърпевшата се сприятелила с момче от компанията, защото намерила общи тематики за диалог с него. В резултат на това двамата почнали да споделят между тях персонални усещания за хората, които посещавали фургона.

На 16 декември 2020 година, както нормално, компанията се била събрала във фургона и разговаряли по сред си. Същият ден без причина двете от обвинените почнали да разискват по какъв начин да набият потърпевшото момиче. Решили да накарат някой от присъстващите във фургона да й се обади по телефон, с цел да я примамамят посредством него и да отиде при тях. Разговорът им бил чут от друго момиче, която  се възмутила от желанието им и се пробвала да ги разубеди, само че не съумяла. В осъществяване на желанието си двете обвинени споделили на момче от компанията да се обади на потърпевшата и да я предложения да отиде във фургона. Той се обадил и провел диалог с момичето, което приела поканата му и удостоверила, че ще отиде на уговореното място, а точно във фургона. След като завършила диалога с него, потърпевшата телефонирала с друго момиче и й споделила да я чака скоро там. Междувременно обвинената разказала на близка другарка на потърпевшата, че са решили да набият момичето. Тя ги изслушала и се тормозила за приятелката си, по тази причина й изпратила текстово известие, с цел да не върви там. Двете обвинени обаче разбрали за стореното и предиздвикали някой да се обади на пострадалата  и да я излъже, че е станала неточност и че тя не била получател на известието. Така набитото момиче се вързало.

Част от присъстващите  се съгласили да снимат идния пердах с мобилните си телефони, с цел да разпространят по-късно записите между тях и да й се подиграват. Приятелката й се пробвала още веднъж да и помогне, като за задачата се отдалечила от фургона с желание да я пресрещне на улицата и да я предизвести, че обвинените я чакат там, с цел да я набият. Намерението й обаче се провалило - когато се срещнали, потърпевшата бързала да стигне във фургона и не се спряла, с цел да я изслуша.

Когато момичето пристигнало на място, обвинените към този момент я чакали, с цел да я бият. При тях била и третата осъдена, която желала да им помогне. Пред фургона излезли всички от компанията и се наредили, с цел да гледат, а част от тях почнали и  да снимат. Обвиняемите се заяждали с момичето- предизвикали я, като я разпитвали нападателно какво било мнението й за тях и дали била срещу двете да вървят във фургона. Момичето не отвърнала на словесната експанзията на двете обвинени, в противен случай държала се умерено с тях и се пробвала да води диалог. В този миг една от обвинените й протегнала ръка, хванала я за косата и я издърпала мощно, а с другата ръка- я стиснала в за врата и я повалила на земята. Момичето паднало на колене и изпаднало в потрес от протичащото се.

 В този миг, възползвайки се от положението й, другата обвинена коленичила над потърпевшото момиче и почнала да я удря с плесници на всички места по лицето и да дърпа мощно косата й без да стопира. От своя страна другото нападателно момиче я ритала с краката. Битата ученичка молела „ приятелките си ” да спрат да я постановат. Опитала се да се изправи, с цел да избяга, само че без триумф - обвинените, дружно, я повалили още веднъж на земята и тя паднала още веднъж на коленете си. Двете траяли да й нанасят удари с ръце и крайници на всички места по тялото и по лицето й. В един миг едната стиснала мощно момичето за врата, натиснала главата й към земята й и навряла лицето й в калта. Унизена от протичащото се, потърпевшата я умолявала да не го прави, само че малолетната обвинена не я послушала. Напротив, станала още по - аргесивна - наричала я с обидни думи и натискала още по мощно главата й към земята.

В този миг и третата забъркана се присъединила в багра над момичето, макар че не я познавала добре. Пострадалата по никакъв метод не била предизвикала това момиче, само че обвинената почнала да я дърпа. Всички присъстващи по време на побоя се пробвали да ги спрат, само че не съумели. В един миг едната биячка  бутнала набитото момиче в тръните пред фургона. Непосредствено по-късно й нанесла още  удари в региона на главата. Когато прекратили унижението върху ученичката, трите обвинени и част от компанията влезнали във фургона, където гледали видеозаписи на побоя. Безпомощното момиче се обадило на своята майка и разказала за случилото се, като незабавно бил подаден сигнал до органите на реда.  

По делото Районен съд е разпитал всички очевидци на случая. След решението си обаче една от малолетните била недоволна от постановения правосъден акт. Чрез юриста си, пред Окръжен съд- Пловдив момичето обжалвала решението, в частта му по отношение на заплащането на разходи. Тя желала сумата да бъде анулирана или размерът й да бъде сведен. В жалбата са били изложени доводи, че майка й е самотна и е в затруднено материално състояние.  Представителят на държавното обвиняване обаче  е изразил мнение, че правосъдният акт на първоинстанционният съд следва да бъде доказан като закономерен.

След чуване на страните Окръжен съд- Пловдив е приел, че районният съд е взел вярното решение и няма позволени основни нарушавания на процесуалните правила, които да дадат съображение за анулация на решението или за връщането му, заради което съдът го е удостоверил.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР