Множество свободни работни места в сферата на строителството, шофьори на

...
Множество свободни работни места в сферата на строителството, шофьори на
Коментари Харесай

Топ 5 на най-доходоносните професии

Множество свободни работни места в областта на строителството, водачи на рейсове, ТИР-аджии... само че си стоят все по този начин незаети поради неналичието на интерес при безработните. Защо ли е по този начин? И кой специалности имат бъдеще в България /и не само/? В написаното по-долу търсим правилният отговор на въпроса.
1. IT експерт. Няма по какъв начин да не стартираме тъкмо с това. Колкото и да спада заетостта в обособените браншове и като цяло в стопанската система, има един бранш обаче, където броят на заетите непрестанно се усилва. Става дума за бранша " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосьобщения ". В този бранш се регистрират и най-високите заплати, даже от обичайно мощните енергетика, добивна промишленост, финанси. Тук са включени малките екрани и издателствата, само че най-много осведомителните технологии и телекомуникациите, които се развиват извънредно бързо.
Рейтинговата система на университетите регистрира данни, съгласно които студентите, приключили информатика и компютърни науки в последните 5 години, заемат второ място по най-голям междинен застрахователен приход.
2. Медицина. Специалистите ни в тази сфера са едни от най-конвертируемите в цяла Европа. Много български лекари и медицински сестри намират работа в европейските страни. А в това време нашите медицински университети са първенци по привличането на задгранични студенти. 
Статистиката демонстрира, че в първите няколко години откакто са приключили своето обучение, медицинските експерти съумяват да се осъществят по специалността съвсем 100% и на процедура безработицата при тях е нулева. По публични данни те са измежду най-високоплатените. 
 Нови условия за придобиване на професионална подготовка „ преподавател “ Нови условия за придобиване на професионална подготовка „ преподавател “
Правителството промени Наредбата за държавните условия за придобиване на професионална подготовка „ преподавател “. Студентите...
Дори по време на рецесия и в страни като България, доста се усилват разноските по опазването на здравето, като сходно нещо се следи и в страните от Запада, в които обилно се финансират здравните системи.
3. Предприемачи. В България има липса на задоволително бизнесмени, изключително в експортните и високотехнологични браншове.
От една страна, дефицитът дава по-големи благоприятни условия на тези, които смеят да рискуват със личен бизнес, само че също по този начин оказва и напън за насърчаването на бизнесмените и основаването на по-добри условия за тях, посредством разнообразни планове, образования, стратегии.
Предприемачеството е един фактор, който не може да се заобиколи при икономическо развиване. Този фактор ще се разраства неизбежно. Този, на който не му липсва храброст да се включи по-рано, ще се радва и на повече триумфи. Разбира се, ще се наложи да се преодолеят несполуки, да се поемат опасности, само че значимо в тази ситуация е позитивната настройка за бъдещето.
4. Нишови специалности. Масовите и фешън посоки - администрация и ръководство, стопанска система, право - съвсем 100 хиляди студенти се образоват годишно, а това е повода да има свръхпредлагане на фрагменти.
 Къде да потърсим работа, в случай че ни засегне Covid-19 рецесията Къде да потърсим работа, в случай че ни засегне Covid-19 рецесията
Ситуацията сега за никого не е приятна - доста бизнеси затварят или следва да го създадат и доста хора остават без работа или им...
Точно поради този факт тези значими посоки сами по себе си, нямат положителни междинни резултати от позиция на реализация на пазара на труда и възнаграждение. Разбира се, че има икономисти, адвокати, мениджъри, които са съвършени в работата си, само че точно прекомерно огромната им повсеместност прави междинното им равнище не чак толкоз сполучливо.
При нишовите специалности, в които учат доста дребен брой студенти се случва противоположното - търсенето на пазара е високо. Това са физика, математика, военно дело, металургия. Дефицитът на експерти тук води до релативно високи приходи и добра реализация.
5. Технологии. Направено допитване до работодателите в България демонстрира, че в идващите 5 години най-голяма потребност от експерти ще имат питателните, химическите и биотехнологиите.
" Технология " - това е основната дума! Особено новите технолogий, разрастващи се бързо. На европейския трудов пазар, новите технологии ще бъдат с високо търсене, на който пазар към този момент България е пълноправна част.
Но точно избухливото развиване на технологиите, ще сложи към експертите и по-високи условия, ще ги накара да наблюдават непрекъснато новостите, с цел да бъдат непрестанно " в час ".

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР