Множество смъртни случаи след избухване на стрелба в холандски град, казва полицията

...
32-годишен мъж е арестуван в холандския град Ротердам след два
Коментари Харесай

32-годишен мъж е арестуван в холандския град Ротердам след два смъртоносни инцидента със стрелба в четвъртък, съобщи полицията в Ротердам.

Броят на загиналите от стрелбата засега не е известен.

„Двата инцидента със стрелба в Ротердам доведоха до смъртни случаи. Първо ще информираме семейството и роднините и ще обясним повече по-късно“, каза полицията в града в изявление на X, бивш Twitter.

Заподозреният е арестуван "под хеликоптерната площадка" на медицинския център на университета "Еразъм", съобщиха властите. При задържането е бил въоръжен с пистолет.

По-рано през деня полицията съобщи, че е получила няколко сигнала за два инцидента със стрелба в района на университетския медицински център "Еразъм" около 14:25 часа. местно време (8:25 ч. ET), добавяйки, че инцидентите са станали в къща и в класна стая.

Университетската болница предупреди хората „да не идват“ в медицинския център поради „различни инциденти“ в публикация в X, известна преди като Twitter.

Според по-ранни X публикации от полицията, заподозреният носеше дрехи в „боен стил“, беше висок, с черна коса и носеше раница. Мотивът му все още не е известен.

„Възможната му роля и участие в инцидентите със стрелба се разследва“, се казва в публикациите, които добавят, че полицията „не предполага, че е замесен втори стрелец“.

Медицинският център Еразъм, който е свързан с Ротердамския университет Еразъм, е една от водещите университетски болници в Европа.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР