Множество проучвания в различни държави показват, че повече от половината

...
Множество проучвания в различни държави показват, че повече от половината
Коментари Харесай

Около половината от всички столчета за деца в автомобилите са монтирани погрешно

Множество изследвания в разнообразни страни демонстрират, че повече от половината столчета за кола са отчасти или напълно погрешно инсталирани в колите. В случай на случай това значи, че системите за сигурност няма да сработят оптимално и животът, и здравето на детето са застрашени. Данните се удостоверяват и от статистиката на пътнотранспортния травматизъм в България – множеството деца, потърпевши тежко при пътен случай, са били пасажери в автомобил.

За да се ускори публичното внимание към тематиката, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и фондация „ Деца на борда “ сплотиха старания и проведоха двудневно образование за бъдещи и сегашни родители. То включваше някои от най-важните препоръки за сигурност на децата в колите. Първата част от него се състоя онлайн, с цел да доближи до допустимо най-вече хора. Практическата част се организира навън, като на нея родителите имаха опция да дойдат със личните си столчета за кола, с цел да получат насоки по какъв начин да ги инсталират и употребяват вярно. Осигурени бяха демонстрационни предпазни седалки, както и автомобил, на който детайлите, наранени в образованието, бяха показани образно.
 Родителите подценяват смисъла на детските столчета за кола Родителите подценяват смисъла на детските столчета за кола
Често родителите не употребяват предпазни детски столчета в колите, тъй като не правят оценка действително заплахата. Това сподели в утринни...

Всеки десети родител признава, че се е случвало детето му да пътува необезопасено в автомобила (в скута на възрастен или седнало единствено на седалката). Това са данни от извършено национално допитване в страната ни. Сред главните акценти на образованието бе, че няма опрощение за такова държание и с него директно се заплашва здравето на детето, тъй като никой в никакъв случай не знае по кое време ще попадне в случай. „ Изследвания даже демонстрират, че е най-вероятно да попаднете в случай в границите на 40 км от вкъщи си. Оправдания „ единствено за малко “ или „ отивам до магазина “ не са причина да рискувате живота на детето си “, бе неколкократно очебийно по време на образованието.

Столче с монтаж назад на придвижването е 5 пъти по-безопасно от такова с монтаж по посока на придвижването. В това можеха да се убедят всички участници в образованието с доста образци и фрагменти от разнообразни проби за сигурност. Затова и общата рекомендация бе децата да се возят оптимално дълго в сходен стол, тъй като по този начин и сигурността им е доста по-голяма.

Експертите на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ подчертаваха и на няколко съвета към възрастните. Бе даден образец, че даже обезопасено в най-хубавото столче, детето може да пострадапри случай, в случай че в купето на автомобила има необезопасен багаж. Също по този начин, възрастен без колан при злополука може да нанесе тежки контузии на останалите пасажери в автомобила. Акцент бе подложен и на разсейването, което е измежду водещите аргументи за настъпване на произшествия в международен мащаб. „ Дори 3 секунди отклонено внимание са задоволителни да попаднем в пътнотранспортно произшествие. Затова, когато шофирате, се концентрирайте оптимално. Ако детето Ви има потребност от нещо, първо спрете автомобила и тогава му обърнете нужното внимание “, допълниха още обучителите.

Събитието е част от самодейностите за 29 юни – Национален ден на сигурността на придвижването по пътищата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР