Множество научни изследвания са доказали, че нарът е един от

...
Множество научни изследвания са доказали, че нарът е един от
Коментари Харесай

Нарът повишава либидото при мъжете и жените

Множество научни проучвания са потвърдили, че нарът е един от най-стабилните източници на желязо

Нарът доставя желязо от растителен генезис и неговата усвояемост е малко по-лоша от желязото, което си доставяме от скотски източници – да речем, телешки черен дроб.

Нарът има антиоксидантни, антивирусни и противотуморни свойства и се знае, че е добър източник на витамини, изключително витамин А, витамин С и витамин Е, както и фолиева киселина. Съдържа две съединения – пуникалагин и пуницинова киселина, които му дават всички тези мощни изгоди.

Но… Има една изгода, поради която нарът е желан и от млади, и от остарели – изключително в случай че се приема под формата на сок.

Ползите от нара за либидото

Експертите споделят, че пиенето на сок от нар покачва настроението, усъвършенства притока на кръв и покачва равнищата на тестостерон. Това са всички тези физиологични неща, които могат да създадат престоя в спалнята доста по-приятен.

Въпреки това, нарът съдържа доста витамин С, а това подсигурява:

  • еластичността и здравината на съдовете;
  • подсилване на имунната система и битка с инфекции и вируси;
  • здрава и гладка кожа.

Витамин К, който:

  • предизвиква по-доброто съсирване на кръвта;
  • катализатор е за прибавяне на калций към костите.

Соли на фолиевата киселина (известни още като фолати):

  • ускоряват/провокират синтеза (преработка, асимилация) на хемоглобина.

Ето и още научни доказателства, съгласно които нарът фактически е мощен афродизиак. Заради какво са му предписани такива свойства?

Плодовете на нара оказват помощ за повишение на либидото и на двата пола. Както демонстрират изследвания в Шотландския университет, осъществени преди три години, в случай че консумирате половин литър сок от нар на ден, след 15 дни равнището на тестостерон ще се увеличи. И мъжете, и дамите имат в допълнение здравословно полово предпочитание.

Нарът би трябвало да се яде свеж или да се пие прясно изцеден сок от този толкоз потребен и пресен плод.

Кой обаче би трябвало да внимава, до момента в който яде нар?

Нарът е най-вече безвреден и не води до никакви странични резултати, когато се приема като плод или сок. Въпреки това, екстрактите от нар могат да доведат до сензитивност в някои случаи.

Симптомите на сензитивност включват сърбеж, отичане, хрема и затруднено дишане. Има някои положения, при които хората би трябвало да бъдат деликатни, преди да одобряват нар под каквато и да е форма.

Бременност и кърмене: Сокът от нар е безвреден за консумация по време на бременност и кърмене, само че няма задоволително надеждна информация за сигурността на потреблението на дестилат от нар. По-добре е да се придържате към прясно изцеждане на сок от нар през тази фаза.

Ниско кръвно налягане: За хора, страдащи от ниско кръвно налягане, пиенето на сок от нар може да усили риска от намаление на кръвното налягане, което е допустимо да стане прекомерно ниско.

Алергии към растения: Хората, страдащи от растителни алергии, са по-склонни да имат алергична реакция към нар.

Хирургия: Спрете приема на нар най-малко 2 седмици преди интервенция, защото този червен плод може да попречи на контрола на кръвното налягане.

Инфо: timesofindia.indiatimes.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР