Множество нападения с дронове са били регистрирани през нощта в

...
Множество нападения с дронове са били регистрирани през нощта в
Коментари Харесай

Множество атаки с дронове в руската Белгородска област

Множество набези с дронове са били регистрирани през нощта в съветската Белгородска област, в която наскоро нахлуха въоръжени групи от Украйна, заяви губернаторът Вячеслав Гладков в Телеграм, представен от Франс прес.

" Нощта не беше изключително спокойна. Имаше доста набези с дронове. Противовъздушната защита се погрижи за огромна част от тях ", посочи Гладков, като добави, че все пак офанзивите са нанесли вреди на транспортни средства, къщи и публични здания в района, само че без да причинят жертви. В региона на Грайворон е бил обиден газопровод. " Има дребен пожар ", съгласно Гладков, който акцентира, че представители на управляващите са пристигнали и аргументите за случая се откриват.

Девет цивилни жители, ранени при нахлуването, към момента са в болница, трима от тях - в реанимация, сподели губернаторът. Повече от 550 цивилни, които са избягали от региона на Грайворон поради боевете, сега се намират в центрове за краткотрайно настаняване, добави той.

" Веднага щом силите за сигурност приключат с прочистването на територията и дадат утвърждението си, се надявам, че ще можете да се върнете по домовете си. Вчера към момента беше рисково ", увери губернаторът своите гласоподаватели.

Вчера съветската войска съобщи, че е " смазала " благодарение на своите военновъздушни сили и артилерия групата, която атакува района предходния ден - най-зрелищното навлизане на съветска територия от началото на спора.

Според съветски публични лица в село Козинка, един от нападнатите региони, е умрял един граждански, а една жена е умряла от сърдечна непълнота по време на евакуацията. Отговорност за нападението поеха съветски въоръжени групи, основани в Украйна, които желаят да смъкват президента Владимир Путин, напомня Агенция Франс Прес.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР