Множество компании в САЩ и по света се сблъскват с

...
Множество компании в САЩ и по света се сблъскват с
Коментари Харесай

Мъск заплаши служителите на Tesla, работещи от разстояние

Множество компании в Съединени американски щати и по света се сблъскват с еднакъв проблем след края на пандемията - чиновниците не желаят да се връщат в офиса. Илон Мъск, притежател и основен изпълнителен шеф на Tesla, е измежду най-големите съперници на отдалечената работа и желае служащите да са на линия физически.

Това излиза наяве от изтекла вътрешна връзка на компанията, в която той упорства, че всеки, който желае да работи от разстояние, би трябвало да прекара " най-малко 40 часа седмично в офиса или да си тръгне ", заяви Digital Trends.

По-късно, запитан какво ще прави с хората, които желаят да работят най-малко отчасти от вкъщи, Мъск разгласи в Twitter:

" Всички те могат да се преструват, че работят някъде другаде. "

Във вътрешната връзка обаче той въпреки всичко позволява, че в случай че има " изключителни " служащи, за които работата в офиса е " невъзможна ", ще реши дали да им разреши отдалечена работа по всеки обособен случай.

Tesla загуби сериозна част от пазарната си капитализация в последните седмици, частично поради прекъсването на заводите в Китай поради последните Коронавирус локдауни там, само че най-много - поради провалящата се договорка на Мъск за Twitter.

Множество компании в Съединени американски щати и другаде се пробваха да върнат принудително служащите в офисите, само че в множеството случаи - безрезултатно. Новият желан модел на работа е половин работна седмица на място, половин - от разстояние, и доста експерти са по-склонни да изоставен, в сравнение с да правят отстъпка пред настояванията на работодателите си.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР