Множество китайски градове въвеждат нови мерки за справяне с КОВИД-19,

...
Множество китайски градове въвеждат нови мерки за справяне с КОВИД-19,
Коментари Харесай

Нови мерки за справяне с COVID-19 в Китай

Множество китайски градове вкарват нови ограничения за справяне с КОВИД-19, от затварянето на някои бизнеси до налагането на локдауни, с цел да лимитират разпространяването на болестта, съобщи Ройтерс. Властите в Шанхай приготвят нова акция на всеобщо тестване, откакто откриха случай на подварианта ВА.5 на Омикрон.

Тъй като Китай се придържа към своята политика на " нулев коронавирус " за неотложно очистване на всички огнища на болест, локалните управляващи постановат строги ограничавания макар ниския брой случаи. Новите ограничавания би трябвало да бъдат допустимо най-целенасочени, с цел да се понижат вредите върху китайската стопанска система, съобщи централното държавно управление, откакто тази година сходни разстройства блокираха международните вериги за доставки и засегнаха интернационалната търговия.

Силно заразният подвариант ВА.5, който провокира голям брой епидемии в страните по света, демонстрира признаци на по-голяма дарба за справяне с антителата, добити след имунизация, в сравнение с някои други подварианти на Омикрон, оповестяват здравни специалисти.

Откриването на случай с сходна зараза в Шанхай може да усили натиска за бързото ограничение на зараждащата се зараза, което до докара до налагането на по-сериозни ограничения, сходни на локдауна от април и май.

Жителите на някои от регионите на Шанхай ще би трябвало да се подложат на два теста от на следващия ден до четвъртък в идния кръг на следващ всеобщ скрининг, сходен на този от предходната седмица, обявиха управляващите в града. Жителите на Шанхай към този момент се подлагат на проби един път на няколко дни, с цел да си обезпечат достъп до разнообразни мести, както и да употребяват градския превоз.

Броят на локално предадените случаи в Шанхай се е нараснал с няколко десетки инфектирани от 5 юли насам, все пак тези стойности са незначителни на фона на протичащото се на световно ниво. По-голямата част от последните случаи са регистрирани измежду хора, които са били към този момент сложени под карантина.

Китай записва 352 нови инфекции, предадени на локално ниво, през миналото денонощие, като 46 от тях са симптоматични, а 306 са без признаци, заяви през днешния ден Националната здравна комисия.

Властите в град Цинян, намиращ се в централната провинция Хънан, през вчерашния ден постановиха съвсем цялостен локдаун на жителите на града (700 000 души), позволявайки единствено на един човек от всяко домакинство да излиза на всеки два дни, с цел да пазари.

Четири съществени региона в северозападния град Ланчжоу в провинция Гансу и южните градове Хайкоу и Данчжоу в провинция Хайнан са сложени под краткотрайни ограничавания от няколко дни, като местата за забавление и просвета са затворени. Около 6 милиони души в трите града са наранени от краткотрайните рестрикции.

Властите в град Нанчан в провинция Цзянси затвориха в събота някои от развлекателните центрове в града, като продължителността на рестриктивните мерки не бе конкретизирана.

Град Синин, столицата на северозападната провинция Цинхай стартира всеобщи проби от през днешния ден, откакто управляващите записаха позитивен случай на болестта.

Властите в някои от главните региони на Гунчжоу от през днешния ден също стартират всеобщо тестване на жителите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР