Множество хора, сред които близки и приятели, се събраха да

...
Множество хора, сред които близки и приятели, се събраха да
Коментари Харесай

Близки, приятели и колеги, сред които Костов, Софиянски, Гълъб Донев и Деница Сачева, изпратиха Иван Нейков в последния му път

Множество хора, измежду които близки и другари, се събраха да се сбогуват и да отдадат респект в последния път на някогашния обществен министър Иван Нейков, оповестява „ 24 часа “.

Той си отиде на 68 години след тежко боледуване.

Първоначално предан на работата си в КНСБ, през 1997 година той оглавява общественото министерство в кабинета на Стефан Софиянски. Остава отпред и в държавното управление на Иван Костов. През последните години Нейков ръководеше Балканския институт по труда и обществената политика.

Нейков бе измежду хората, най-вещи в обществените политики и трудовото ни законодателство. Имаше рядката заложба да изяснява налично и най-сложните обществени политики. Телефонът му в никакъв случай не бе изключен за публицисти, а с доста от тях беше на “ти ”, тъй като почиташе труда им и постоянно беше подготвен да се отзове на поканите им с мнението и експертизата си.

Той е измежду главните реформатори на пенсионната система и на прекосяването към тристълбовия модел – взаимен дирек, персонален принос и непринудено обезпечаване. Признава, че пенсионната промяна е най-трудното решение в целия му живот. Казва, че пенсиониралите се през 1997-1999 година в действителност са били ощетени. “Но в случай че се бяхме забавили, ощетените щяха да са доста повече ”. В сложни моменти, както самичък твърди, го избавя възприятието му за комизъм.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР