Множество експлозии можеха да се видят в северната част на

...
Множество експлозии можеха да се видят в северната част на
Коментари Харесай

Нетаняху: Войната ще бъде дълга и трудна, но ще унищожим Хамас

Множество детонации можеха да се видят в северната част на линията Газа в събота вечерта и през нощта против неделя, до момента в който Израел и Хамас не престават да се обстрелват взаимно.

По-рано Израел разшири наземната си интервенция в анклава, изпращайки танкове и пехота, подкрепяни от масирани удари по въздух и море. Жертвите в Газа надвишиха 8000, по данни на здравното министерство на анклава.

Говорител на армията и министър председателят Бенямин Нетаняху обявиха, че войната е навлязла в нова фаза.

" Продължаваме да се бием в Газа. Всичко върви поетапно, съгласно първичния проект. Израелските сили за защита последователно уголемяват наземните интервенции в линията Газа, както и числеността на силите . Ще отнеме време, до момента в който осъществим поставените цели ", уточни контраадмирал Даниел Хагари, представител на израелските сили за защита.

Нетаняху се обърна към нацията с увещание, че Хамас ще бъде изцяло унищожена .

" Войната в линията Газа ще бъде дълга и сложна и ние сме подготвени за нея. Това е нашата втора война за самостоятелност. Ще се борим за нашата родна земя, ще се борим и няма да отстъпим. Ще се бием на земята, в морето и във въздуха. Ще отстраняваме врага на земята и под нея . Ще се борим и ще победим. Това ще бъде успеха на положителното над злото, на светлината над мрака, на живота над гибелта ", сподели Бенямин Нетаняху, министър председател на Израел.

Премиерът добави, че Иран е финансирал на 90% Хамас, само че не може да удостовери, че ислямската република стои зад офанзивите от 7 октомври. 

Без Иран не би имало нито Хамас, нито Хизбула, сподели Нетаняху . Министърът на защитата Йоав Галант съобщи, че Израел няма интерес да отваря втори фронт против Хизбула, само че е квалифициран за всевъзможни сюжети.

Междувременно израелските сили за защита разпространиха видеозапис на удари по цели на Хизбула край северната граница.

" В отговор на обстрели от ливанска територия в последните дни, израелски военни самолети са атакували няколко военни цели на терористичната организация Хизбула на ливанска територия ", се споделя в известието на IDF.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР