Множество експлозии бяха чути в Киев, където прозвучаха сирените за

...
Множество експлозии бяха чути в Киев, където прозвучаха сирените за
Коментари Харесай

Трима загинали в Киев, руски атаки спряха тока в Молдова

Множество детонации бяха чути в Киев , където прозвучаха сирените за въздушно нахлуване. Това се случи и на други места в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

" Едно от инфраструктурните уреди в столицата е било изумено ", написа в " Телеграм " кметът на града Виталий Кличко. " Останете в убежищата! Въздушната паника продължава ", добави той.

По-късно стана ясно, че трима души са починали при удар по двуетажна постройка в украинската столица.

Някои от реакторите на Южноукраинската АЕЦ са били спрени поради спирането на електрозахранването на доста места в Украйна в резултат на съветските удари, съобщи Ройтерс, като се базира на компанията " Енергоатом ".

Говорител на украинския държавен нуклеарен оператор посочи, че другояче " всичко е наред " с централата. Град Лвов, в Западна Украйна, е без електричество след съветските удари, споделиха локалните управляващи, представени от АП.

Ударите по инфраструктурни цели в Украйна са предизвикали всеобщо прекъсване на тока в прилежаща Молдова , заяви вицепремиерът на страната Андрей Спину, представен от Ройтерс.

" Масово спиране на електрозахранването в Молдова след днешната съветска офанзива против енергийната инфраструктура на Украйна ", написа Спину в " Туитър ".

Той добави, че националното електроразпределително сдружение работи за възобновяване на електрозахранването на повече от 50 % от територията на страната.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР