Множество двубои между Новак Джокович и Роджър Федерер ще останат

...
Множество двубои между Новак Джокович и Роджър Федерер ще останат
Коментари Харесай

Любичич: Най-трудният момент за Федерер бе финалът срещу Джокович на Уимбълдън 2019

Множество дуели сред Новак Джокович и Роджър Федерер ще останат в историята на тениса като едни от най-вълнуващите конфликти, само че един всред тях се откроява значително и това е финалът на Уимбълдън през 2019-а. Тогава двамата бяха въвлечени в близо петчасов трилър, приключил с съдбоносен тайбрек в петия сет и трансформирал се в най-дългия мач в историята на най-стария тенис шампионат.

Маестрото и неговите почитатели по всяка възможност не желаят да си спомнят за въпросната среща, имайки поради, че швейцарецът бе спечелил повече точки от своя противник (218 против 204) и също по този начин разполагаше с 2 благоприятни условия за продобиване на мача в петия сет. Въпреки това обаче сърбинът за следващ път засвидетелства своята изумителна неотстъпчивост и съумя да обърне дуела от привидно невъзможна позиция, с цел да победи за пети път на Откритото състезание на Англия.

Без подозрение това е една от най-болезнените загуби за Федерер в цялата му именита кариера, чийто край ще бъде комплициран в края на актуалната седмица на Laver Cup, когато се чака той да се сбогува с тениса. Наскоро неговият треньор Иван Любичич даде изявление, в което засегна точно този именит край на Уимбълдън през 2019-а, разкривайки по какъв начин неговият подопечен към момента не е съумял да превъзмогне провалянето.

" Най-трудният миг за Федерер беше финалът на Уимбълдън 2019. Дори времето не съумява да заличи мъчителните мемоари. От друга страна, срещата, която ни донесе неописуемо благополучие, което не бяхме изпитвали до този миг, беше конфликтът за купата на Аустрелиън Оупън през 2017-а. За мен персонално това беше най-запомнящият се мач, който се е играл в миналото. Разбира се, аз съм привързан, само че в този дуел имаше извънредно огромно напрежение. Двамата одобриха ролята да изиграят най-важния дуел в историята на тениса и не го криеха преди срещата. Сезон 2017 беше неповторим за него, той продължи да печели и през 2018-а. Нека кажем, че тези два конфликта са най-запомнящите се от времето ми, прекарано с Роджър.

Друг важен дуел евентуално е полуфиналът на Уимбълдън 2019, когато завоюва против Надал в четири сета. Роджър беше обезпокоен, изпитваше напрежение и трябваше да го убедим, че има шансове да реализира успеха, защото тъкмо в този миг се усещаше некадърен да победи Рафа. Плаках след този мач, който щеше да бъде пропуснат след случилото се два дни по-късно, само че персонално за мен бе извънредно прочувствен миг ", показа Любичич.

Източник: First Sportz

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР