Множество доброволци се включиха в екологичната инициатива Да почистим заедно

...
Множество доброволци се включиха в екологичната инициатива Да почистим заедно
Коментари Харесай

Множество доброволци се включиха в почистването на градския парк в Мездра /снимки/

Множество доброволци се включиха в екологичната самодейност „ Да почистим дружно парка в Мездра “, която се организира в първата неделя на месец август. Организатор на акцията е новосъздадената младежка мрежа „ БУМ - Будни Устремени Мездренчани “ с поддръжката на Община Мездра и на Общинско дружество „ Чистота “, които осигуриха нужните принадлежности и материали за почистването. 
Целта на доброволческата самодейност беше да бъде измит и облагороден градският парк в Мездра, с цел да се трансформира в желано място за отдих и развлечения.
Със задружни старания доброволците, измежду които имаше и много деца, почистиха от всевъзможни отпадъци и превели парковите алеи и тревните площи, събраха окапалата шума, подрязаха храстовидната растителност, пребоядисаха пейките и уреди за игра и за спорт навън в региона на детската площадка и т. н. В най-скоро време ще бъдат инсталирани нови пейки и кошчета за отпадък и ще бъде ремонтирано парковото осветяване. 
„ Благодарим на всички другари, присъединили се в нашата първа самодейност, споделиха по този мотив в обществените мрежи от младежкото съдружие „ БУМ “. Благодарим на родители и преподаватели за страхотния образец, който дадоха на по-малките! Благодарим и на най-малките ни участници, които ни въодушевяват да вършим такива неща! 
Предстоят ни още доста събития и действия дружно! “ 
Следващата самодейност на „ Будни Устремени Мездренчани “ е под наслов „ Мечтай самоуверено! “. Тя ще се организира от 13 до 15 август в Археологически комплекс „ Калето “ в гр. Мездра. Повече за това събитие можете да научите на: https://www.facebook.com/events/1198023418287744?ref=newsfeed   
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР