Множество демонстрации са планирани в източногерманския град Кемниц и днес.

...
Множество демонстрации са планирани в източногерманския град Кемниц и днес.
Коментари Харесай

Антимигрантските протести в Кемниц днес ще са няколко


Множество демонстрации са планувани в източногерманския град Кемниц и през днешния ден. Полицията от цяла Саксония е в града и в нараснала подготвеност. От съображения за сигурност бе анулиран и футболният мач сред Дрезден и Хамбургер, съобщи БНР.

Протестите не престават към този момент цяла седмица. Те започнаха предходната неделя, откакто иракчанин с неуточнен статут умъртви с нож локален жител. По-късно стана ясно, че иракчанинът Юсиф А. е трябвало да бъде върнат в България, защото в нея е подал първо молба за леговище.

Юсиф А. е дошъл в Германия през октомври 2015 година. Германските управляващи насрочили изгонването му към България на 13 май 2016 година, само че той обжалвал и заповедта била отсрочена. Междувременно изтекли 6-те месеца, в които тя е в действие, и той останал в страната. През 2016 година Германия е трябвало да ни върне общо 4 899 души, само че българските управляващи са удостоверили отговорността си за 2 643 от тях. В последна сметка върнати са единствено 95.

Протестите в Кемниц са против бежанската политика в Германия и чужденците в страната. В самия град обаче чужденците са едвам 7% от популацията, а бежанците – 2%.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР