Множество българи бяха изненадани с пъти по-високи сметки за електричество

...
Множество българи бяха изненадани с пъти по-високи сметки за електричество
Коментари Харесай

Цакат ли ни със сметките за ток? Има ли как да оспорим?

Множество българи бяха сюрпризирани с пъти по-високи сметки за електричество в последните си фактури. Това е тенденциозна процедура за трите ЕРП-та, упражняващи активност в страната. Обикновено шокиращи са сметките за януари, само че тази година „ изненадата “ пристигна месец по-рано.

 

За два, три и даже четири пъти растеж на последната фактура алармират хиляди из форумите за сметките си за ток от разнообразни елементи на страната. От сдруженията имат постоянния отговор, като че ли записан неведнъж – по-студеното време. Освен това експерти от локалните предприятия изясняват високите сметки с това, че хората в зимните месеци прекарват повече време у дома и незабелязано силата за отопление, готвене и потреблението на други електрически уреди подвига неведнъж потреблението ни.

 

Кратка инспекция обаче потвърждава, че хора, отсъствали през по-голямата част от месеца, са получили двойна сметка спрямо предходния месец, в който са били непрекъснато вкъщи. Именно това кара десетки да потърсят правата си. Оказва се, че в случай че подадем тъжба за сметката си, имаме право да не плащаме фактурата си, до момента в който не получим отговор. От електроразпределителното сдружение в региона, в който живеем, нямат право да ни стопират тока в интервала на разглеждане на недоволството. Оказва се, че има много случаи, в които се открива проблем с електромера. При такива условия можем да апелираме и в съда сметката си. Така с изключение на, че няма да я заплатим можем да получим и обезщетение за нанесени вреди, защото електромерите са благосъстоятелност на сдруженията.

 

Междувременно инкасаторите са впрегнати да работят изключително. Засичането в някои места става за по-кратък интервал, с цел да може да не се стига до всеобщо неодобрение от сметките в страната. Очаква се излезлите фактури в края на януари да са в още по-голям размер и по тази причина от сдруженията взимат изключителни ограничения. Припомняме, че преди години всеобщо неодобрение изкара десетки хиляди по улицата на страната. Стигна се до нечуван протест против трите сдружения в България.

 

Автор: Facebook

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР