Множество анализи на работната среда през последните три десетилетия стигат

...
Множество анализи на работната среда през последните три десетилетия стигат
Коментари Харесай

Най-важните клиенти за всеки бизнес

Множество разбори на работната среда през последните три десетилетия стигат до едно и също умозаключение – хората не напущат компании, а мениджъри. За да противодействат на този проблем, водачите, мениджърите и всички хора на позиции на власт първо би трябвало да схванат какво в действителност кара хората да си правят добре работата.  За задачата те би трябвало да се изправят пред няколко истини за сполучливото водачество, които не всички обичат да чуват.

Трябва да слагат чиновниците си преди всичко (да, дори пред клиентите)

Ролята на всеки водач преди всичко е да служи на своите подчинени, които от своя страна дават отговор за положителното потребителско преживяване. Великите водачи осъзнават, че най-важните им клиенти са техните чиновници. Ако ръководителите се грижат добре са своите подчинени и поставят старания за тяхното образование и овластяване, те ще бъдат изцяло ангажирани с работата си. Това ще им разреши да се погрижат за втория най-съществен клиент на компанията – хората, които купуват нейните артикули и услуги.

Трябва да им разпореждат смислени задания

Според прочуване на Atlassian State of Teams 49% от служащите страдат от ниски равнища на сила на работното място, защото не намират смисъл и цел в работата си. Докато шефовете постоянно гледат на индикатори като доходи и продажби като на мерни единици за триумф, същинското достижение е внасянето на смисъл в работата, който разрешава на чиновниците да изградят връзка с това, което вършат, и да схващат претекстовете зад всяко бизнес решение.

Трябва да понижат възприятието за самотност в работата

Питате се, какво общо има това с водачеството в ерата на COVID-19? Всичко. 36% от респондентите в скорошно изследване споделят, че се усещат самотни „ постоянно “ или „ съвсем от самото начало “, до момента в който са на работа. Лидерите носят чисто човешката отговорност да понижат възприятието за самотност в този постоянно изцяло изолирания свят на работата от разстояние. Добра начална стъпка е построяването на общественост (за да не използваме по-клишираната и може би пресилена дума „ семейство “) и насърчаването на възприятието за принадлежност у всички членове на екипа. Когато хората виждат себе си като част от нещо по-голямо и имат по-чести контакти с сътрудниците си, те са по-щастливи и ангажирани в своята работа.

Трябва да внесат човещина в работата

Пандемията принуди водачите да показват уязвимостта и да покажат ново равнище на човещина и достоверност в работната. Брад Хилиър, основен изпълнителен шеф на Re-Bath, с наслада одобри тази смяна в стила на ръководство. „ Като споделяте с подчинените си огромните въпроси пред компанията, обсъждате с какво се борите, молите за помощ и говорите откровено, вашият екип ще ви отвърне  със същата достоверност и неприкритост. Тогава ще можете да работите дружно и дейно по откриването на изобретателни решения на всички проблеми “, изяснява той.

Това, което търсят служащите, е водач, който не оставя човечността си на прага на вратата. Макар и постоянно да са били от основно значение за сполучливото водачество, пандемията извади на напред във времето уязвимостта и съпричастността като правила, върху които би трябвало да се гради управническия жанр на всеки управител.

„ Емоциите, провокирани от пандемията, засегнаха всички. Лидерите бяха принудени да схванат и ръководят метода, по който те се отразиха на самите тях и на техните екипи. Това докара до предприемане на дейности с повече емпатия и надлежно до по-добри резултати “, безапелационен е  Хилиър.

………………

Марсел Шванц , създател на Leadership From the Core, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР