Множествената склероза е сериозно и коварно заболяване, което уврежда централната

...
Множествената склероза е сериозно и коварно заболяване, което уврежда централната
Коментари Харесай

Тези 9 симптома може да са сигнал за множествена склероза

Множествената склероза е съществено и подло заболяване, което поврежда централната нервна система и води до неприятни последствия за болния и околните му. Според данните, към 2,3 млн. души по света страдат от това заболяване, като по-голям е броят на дамите. Важно е всеки да е осведомен с най-малко част от признаците на заболяването, с цел да може тя да се улови допустимо най-рано. Те могат да са разнообразни, само че долуспоменатите посочват съществуването на някакъв проблем, който се нуждае от консултация с доктор. Нека забележим:

Честа промяна на настроенията

И тук става въпрос за промяна на настроения като меланхолия, несдържан смях, дълбока нервност, неконтролируем рев и така нататък – положения, в които не може да обясните за какво изпадате.

Чувствате се слаби или сковани
Лекарство против малария дава обещаващи резултати при нападателна множествена склероза
Противомаларийното лекарство хидроксихлорохин може да бъде дейно средство против множествена склероза, оповестяват откриватели от Ун...
Прочети повече
Заболелите с Министерски съвет се оплакват най-често от тежест или възприятие на отмалялост в долната част на тялото – краката, както и от вдървеност в гърба.

Проблеми с чувствителността на тялото

Ако усещате „ гъделичкащо “ възприятие по кожата си, усещате познатите ви до момента материина облекла по друг метод върху кожата на тялото си, то е целесъобразно да се консултирате с лекаря си.

Промени при изхождането

Ако установите, че уринирате прекомерно постоянно или пък към този момент доста рядко, това също е алена светлина. Всъщност, този признак е характерен на 80% от заболелите с Министерски съвет, като не е изключено да се следят и съпътстващи диария, запек, промени в перисталтиката и така нататък
Откриха причинителя на множествената склероза?
Неврофизиолози получиха първите еднопосочни свидетелства за това, че множествената склероза се развива поради проникването на вируса Епщ...
Прочети повече
Увредено зрение

Оптичният неврит също е признак на множествената склероза, като той се показва в това, че пациентите стартират да изпитват компликация при определянето на цветовете. Това може да докара до частична слепота, далтонизъм, слепи петна и други Ако индикирате подобен проблем, незабавно посетете офталмолог.

Чувствате изтръпване и иглички по кожата

Всеки човек съвсем всекидневно изпитва някакво изтръпване заради неправилна стойка или различен фактор, само че разликата е, че при хората с множествена склероза това положение продължава без видна причина и за по-дълъг интервал от време.

Интензивна отмалялост
Учени се притесняват, че коронавирусът предизвика аналог на множествена склероза
Американски биолози са открили, че леките форми на коронавирусна зараза в някои случаи могат да причинят разстройства в работата на сп...
Прочети повече
Умората може да е признак на най-различни болести, като тук се включва и множествената склероза. Ако сте пъклен изморени още преди работа и това положение ви държи повече от нормалното – още веднъж се консултирайте с вашия доктор.

Нередовен цикъл

Нередовният цикъл може да се прояви при разнообразни болести, както и при бременност. За да се усъмните в множествената склероза, цикълът ви не би трябвало да идва най-малко 3 месеца и да няма подозрение за бременност. Едва тогава можете да говорите с лекаря си за сходно заболяване, както и да извършите нужните проучвания.

Чувствате се замаяни

Ако непрекъснато имате световъртеж и самозабравяне, може да става въпрос както за Министерски съвет, по този начин и за анемия, ниски равнища на кръвната захар, ниско кръвно и други

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР