Многото тежки катастрофи, многото жертви по пътищата са траен, хроничен,

...
Многото тежки катастрофи, многото жертви по пътищата са траен, хроничен,
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Тежките катастрофи с много жертви са хроничен проблем за България, изисква се безпощаден контрол

" Многото тежки произшествия, многото жертви по пътищата са дълготраен, продължителен, дълготраен проблем в България ", означи Надежда Йорданова от " Демократична България ", някогашен министър на правораздаването, в " Още от деня ". И уточни, че всеки подобен проблем изисква както законодателни ограничения, по този начин и организационни, както и безмилостен, пореден, дълготраен надзор, не акции, а дейно използване на закона.

" Когато имаме санкция, тази санкция да бъде събрана, да бъде наложено дейно наказване. Ние не би трябвало да скачаме от акция на акция след тежка злополука ", сподели тя.

Надежда Йорданова акцентира, че носенето на отговорност от институциите и виновните лица в България постоянно е било проблем, систематичен проблем. осъдените длъжностни лица в България са необичайност, разяснява тя.

" Това е проблем, който би трябвало да решим, и " Демократична България " има решения и е подготвена да ги приложи ", означи някогашният правосъден министър.

Йорданова уточни, че в правосъдната система измененията не се свеждат единствено до закриването на профилирания съд и прокуратура.

" В последните дни на последното Народно заседание успяхме също по този начин да гарантиораме организационна автономия и повече ресурсна обезпеченост на работата на европейските делегирани прокурори в България. Също по този начин гарантирахме на законово равнище стартирането на единната осведомителна входна точка за запорите на движими движимости в регистрационен режим - МПС, селскостопанска техника и така нататък ", регистрира тя.

По отношение на позицията им за свалянето на основния прокурор Надежда Йорданова уточни, че функционалностите, мястото на основния обвинител не престават да бъдат проблем за българската правосъдна система - както институционално, по този начин и от позиция на индивида, който сега извършва тази функционалност.

" Аз, като министър ", приложих всички възможни законови средства и провеждането на една процедура не мога да я дефинирам като неуспех. Да, има още доста стъпки да се осъществя тази цел ", акцентира някогашният правосъден министър от " Демократична България ".

Тя разяснява и средствата от Плана за възобновяване и резистентност и нужните 23 законопроекта, като опроверга твърдениятя на ГЕРБ.

" Антикорупционният закон - какъв брой пъти ГЕРБ и други политически партии проваляха кворума на Правна комисия, с цел да го прегледа. Законопроектът за изменение и допълнение на Търговския закон за новаторските компании за по-гъвкавото им финансиране дълго време чака, с цел да стигне до пленарна зала, също промените в Търговския закон по отношение на несъстоятелността ", уточни Йорданова.

Какво още сподели Надежда Йорданова вижте във видеото.

Какво още сподели Надежда Йорданова вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР