Многото “мерки, които постоянно увеличаващите се институции вземат срещу войната

...
Многото “мерки, които постоянно увеличаващите се институции вземат срещу войната
Коментари Харесай

“Мерките” в разгара на лятото не спират касапницата по пътищата край морето

Многото “мерки ”, които непрекъснато увеличаващите се институции вземат против войната по пътищата, не дават резултат край морето, сочи статистиката от последните дни. Миналия петък във Варна представители на локалната власт се събраха на заседание под егидата на учредената през зимата Държавна организация за пътна сигурност и излязоха с “идеи ”, само че ден по-късно се случи брутална злополука на новопостроения бул. “Васил Левски ”. По същото време и в Бургас се взе решение за засилен полицейски надзор на пътя до Царево. Но тежка злополука през вчерашния ден, за благополучие без жертви, затвори трасето от регионалния център до Приморско. През уикенда не се мина и без съществено произшествие с мотоциклетисти по пътя Варна - Бургас.

Съвещанието във Варна, на което присъединяване взе и председателката на новата организация Малина Крумова, реши на основни места да се поставя маркировка, да се изсича растителност, да се задейства видеонаблюдение и така нататък Но то провокира неразбиране измежду варненци в няколко посоки. Първо, организира се след преполовяването на туристическия сезон, съвсем постфактум, а точно в този интервал от годината са всеобщи злополуките. Второ, действия като кастрене, маркиране, създаване на мантинели и така нататък в разгара на лятото завишават риска сами по себе си. През юли да вземем за пример слагането на мантинела по пътя Варна - " Златни пясъци " провокира големи усложнения за водачите. Трето, на съвещанието бе подмината тематиката с премахването на пешеходни пътеки, до което прибегна варненската администрация неотдавна, въпреки че множеството катастрофи са породени от висока скорост. Много е противоречиво дали сходни " удобства " за водачите понижават случаите. На процедура действителна статистика, която да регистрира аргументите за случаите, няма.

Всичко това се случва на фона на пределно ясни данни: пътят Варна - Бургас няколко пъти през последните години бе обявяван за най-опасния в страната; във Варненска област жертвите през актуалното полугодие на ПТП са 24 по отношение на 14 за предходната година;  в Бургас също бе маркиран растеж на злополуките през 2018 година

 

ШОК И УЖАС

Вчера стана ясно, че положението на 22-годишното момиче, което пострада при злополуката на новия варненски бул., е нормализирано. Не по този начин обаче стояха нещата с двамата й млади спътници, животът им бе под въпрос. Катастрофата шокира Варна, тъй като след нея автомобилът на пътуващите бе сплескан като хартия. Полицията заяви, че лидерът (25-годишен от Сливен) се движел с несъобразена скорост, изгубил надзор и се блъснал в стената на една от пасарелките.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР