Многопрофилната болница за активно лечение в Берковица получи модерно медицинско

...
Многопрофилната болница за активно лечение в Берковица получи модерно медицинско
Коментари Харесай

Болницата в Берковица получи модерно медицинско оборудване

Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Берковица получи съвременно здравно съоръжение по Програмата за съдействие ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 година

Kомпанията Медсис ЕООД достави транспортен респиратор, развъдник за новородени, автоклав, ултразвукова система за прегледи. Преди няколко дни публичната поръчка беше дефинитивно приключена с доставката на мобилен кардиологичен център, който е многофункционален, и може да се употребява за редица медицински действия, в това число и като мобилен имунизационен център.

Най-голямото му преимущество обаче е, че е предопределен за обслужване на дребни обитаеми места в районa на Община Берковица. Целият северозападен регион на България има проблем с профилактиката на кардиологични болести, заради липса нa инсталация и експерти в дребните обитаеми места. По тази причина няма и добра профилактика, а смъртността от болести на сърцето е висока. Мобилният кардиологичен център ще обезпечи навременна диагностика на остри кардиологични положения при възрастни и трудноподвижни хора, които нямат достъп до подобен вид проучвания.

Оборудването е извънредно значимо за района, изключително в този миг, когато лечебните заведения и лекарите са изправени пред най-голямото си предизвикателство.

Апаратурата е от водещи производители от Германия, Италия и България.

 Снимка: Медсис

Медсис взе участие в конкурс за 42 високопроходими коли за спешна помощ за Бърза помощ София, само че той беше преустановен от възложителя. Поръчката е по стратегия " Региони в напредък " и обгръща доставка на към 400 коли за спешна помощ за цялата страна. Пълният размер на програмата е 112 милиона евро.

Медсис е на пазара от 10 години. Само за последните две е доставила коли за спешна помощ за Спешна помощ, Агенция по миграциите, Асарел Медет, Община Харманли, ЦСМП Кърджали и други Компанията е един от дребното надеждни снабдители на здравно съоръжение, които разполагат със сервиз с калибрирани уреди за ремонт. Фирмата е представител на Wienmann за България, както и на производителя на висок клас коли за спешна помощ Delta Med.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР