Многопрофилната болница за активно лечение Св.Иван Рилски в Разград спешно

...
Многопрофилната болница за активно лечение Св.Иван Рилски в Разград спешно
Коментари Харесай

Болницата в Разград спешно се нуждае от медицински сестри

Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Св.Иван Рилски " в Разград незабавно се нуждае от медицински сестри. Най-голям е дефицитът в Инфекциозното поделение, където от седем сестри четири са заболели. Много е мъчно да се провеждат дежурствата на останалите три сестри, а тези, които желаеме да командироваме от други отделения, отхвърлят да работят с пациенти с ковид и подават заявки за овакантяване, изясни шефът на болничното заведение доктор Гечо Жеков пред Българска телеграфна агенция.

Според него обстановката в лечебното заведение с неналичието на медицински сестри е сериозна. Освен посредством разгласи, търсим личен състав и посредством телефонни позвънявания, насочен е зов и към сестрите от образователните и детски заведения да стартират работа в разградската болница, заяви той.

Недостиг в лечебното заведени има и на лекари. По думите на доктор Жеков макар положителните условия за работа и високите хонорари казусът с неналичието на задоволително медицински фрагменти в разградската болница остава неуреден от години.

Директорът на здравното заведение обърна внимание, че поради неналичието на личен състав, обаче, не би позволил затваряне на отделения. В избрани моменти може да се стигне до краткотрайно прекратяване активността на някои отделения, само че никога пациентите няма да останат без лекарски контрол, добави доктор Жеков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР