Многопрофилната болница Сърце и Мозък“ е подала днес сигнал до

...
Многопрофилната болница Сърце и Мозък“ е подала днес сигнал до
Коментари Харесай

Болница дава на прокуратурата и КПКОНПИ здравният министър Асена Сербезова

Многопрофилната болница „ Сърце и Мозък “ е подала през днешния ден сигнал до прокуратурата и КПКОНПИ против министъра на опазването на здравето Асена Сербезова. Причината за това са  съмнения за корупция, корист със служебно състояние, търговия с въздействие и спор на ползи. Това оповестиха от лечебното заведение.

Сигналът касае преписката във връзка плана за откриване на високотехнологична болница „ Сърце и Мозък “ в София, която повече от година е в Министерство на здравеопазването. Всички законови периоди са от дълго време изтекли, като към момента липсва изговаряне от ведомството, пишат от болничното заведение, чието управление се съмнява, че персонално проф. Сербезова задържа разрешението, макар заявката на предходния длъжностен министър пред Народното събрание, че преписката е „ съвършена “.

Министър Сербезова е издала пет заповеди за нови действия на други частни и една държавна болница за същите медицински действия, за които „ Сърце и Мозък “ чака повече от година, допълват от лечебното заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР