Многополярността вече в много неща е станала реалност, но западните

...
Многополярността вече в много неща е станала реалност, но западните
Коментари Харесай

Прогнозата на известния Пепе Ескобар: Как ще загине Западният свят

Многополярността към този момент в доста неща е станала действителност, само че западните политици са толкоз токсични и жестоки, че е неефикасно да се приказва с тях, споделя известният бразилски публицист и анализатор Пепе Ескобар. Вместо това е належащо да се удари Запада със личното му оръжие и това няма да е мъчно. Какво оръжие би трябвало да извадим от ножницата, четете в материала на Царград.

Царград: Г-н Ескобар, ние, последователите на многополюсния свят, имаме ли схващане с кого тъкмо водиме война и за какво?

Пепе Ескобар : Изправени сме против извънредно жестоки и токсични евроатлантици, хегемонната част от елита. Те знаят какво желаят. А точно да се потисне всяко противоречие и да се наложи културата на анулацията на безусловно всяка страна в този свят в името на един доста двузначен план. Условно можем да го назовем планът Давос, планът Great Reset /Великото рестартиране/.

И против този хегемонистичен разказ, който не търпи отклонения на никое място по света, ние би трябвало да предприемем атака. Особено световния Юг.

Често чуваме за нуждата да се борим за многополюсен свят, само че не постоянно е ясно по какъв начин тъкмо би трябвало да го създадем и за какво. Каква е вашата рецепта?

- 85-87% от популацията на света към този момент им е писнало от тази хегемонна власт и силата на техните васали на Запад. В персонален проект това значи, че би трябвало непрекъснато да вършим това, което вършим в този момент. Както биха споделили нашите китайски другари, обменът сред хората, контактите сред хората. Ние също би трябвало да приказваме систематично на всеки език, да координираме дейностите си на районно, континентално и световно равнище.

Вторият вектор е толкоз значим, колкото и контактите сред хората. Това е основаването на инфраструктура, ориентирана към прекосяване към многополюсен свят. Това е форматът БРИКС+, който започва тази година.

Това е ШОС, това е Евразийският стопански съюз, това е, което аз назовавам „ Нов път на коприната “ (тъй като този план беше основан преди 10 години сред Астана и Джакарта). Това е също Инициативата „ Един пояс, веднъж “ и Новата банка за развиване на БРИКС. Вече имаме избрана конструкция и полемиката става все по-дълбока.

- Ако имаме схващане на какви платформи ще се предизвиква многополярността, то не може да се каже същото за методите на поощряване. Какво тъкмо би трябвало да се направи в границите на тези интернационалните структури?

– Първият въпрос, върху който би трябвало да се съсредоточим, е дедоларизацията. Това беше разисквано в детайли в границите на Евразийския стопански съюз от господин Глазиев (Сергей Глазиев – учен на Руската академия на науките – бел. ред.) и неговия екип. Надявам се, че въпросът за дедоларизацията ще бъде изцяло разискван в границите на БРИКС от идващия месец, когато БРИКС стане БРИКС+. Но е значимо този въпрос да бъде в дневния ред на всички интернационалните организации по едно и също време.

Как виждате съставените елементи на този развой? Какво би трябвало да се разиска първо?

– Рано или късно, да речем, през 2024 година, която не е надалеч, членовете на тези организации би трябвало да се съберат на една маса и да обсъдят каква би трябвало да бъде различната валута или кошница от валути. Също по този начин ще би трябвало да се разбере дали ще бъде подкрепено със първични материали или със злато. Или и с двете.

Ние също би трябвало да се споразумеем по какъв начин да осъществяваме този план и да вършим бизнес в Евразия. Ако тези проблеми бъдат позволени, държавните управления автоматизирано ще стартират да се причисляват към този развой. И в този момент е наш дълг, време е да нанесем решителния удар.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР