Многонационалната бойна група на НАТО в България заслужава висока оценка,

...
Многонационалната бойна група на НАТО в България заслужава висока оценка,
Коментари Харесай

Министър Запрянов: Многонационалната бойна група на НАТО в България заслужава висока оценка

Многонационалната бойна група на НАТО в България заслужава висока оценка , сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов по време на визитата на президентите на България и Италия Румен Радев и Серджо Матарела на Учебен полигон „ Ново село “. Те се срещнаха с националните контингенти от състава на бойната група на НАТО в България, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. 

„ Многонационалната бойна група на НАТО е едно решение на Алианса за действително наличие на съюзните сили, които са по груповата защита на източния фланг. Когато ние споделяме, че българската национална защита се реализира в границите на груповата защита, това е най-хубавият образец “, сподели още министър Запрянов. 

„ Очакваме на Срещата на върха на Алианса във Вашингтон да бъде дадена висока оценка и на нашата бойна група, и на всички сили на НАТО , които са ситуирани на източния фланг “, съобщи той. 

В рамките на визитата на двамата президенти министър Запрянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков организираха среща с българския контингент в Многонационалната бойна група на НАТО. Министър Запрянов благодари на военнослужещите за професионалното осъществяване на дилемите и посочи тяхната значима роля в одобряването на престижа на Българската войска измежду съдружниците. Той ги увери, че политическото и военното управление на Министерството на защитата поставят старания за повишаване на статуса на всички категории военнослужещи и цивилни чиновници в системата, което се показва в постигнатия консенсус в Народното събрание за повишение на базовата заплата на военнослужещите, която през 2025 година би трябвало да доближи междинната за страната. Той акцентира, че освен парламентарните партии, а и президентът Румен Радев поддържат напъните за повишение на обществения статус на военнослужещите като една от ограниченията за превъзмогване на некомплекта в Българската войска.

Началникът на защитата даде висока оценка на представянето на нашия контингент в Многонационалната бойна група и подчертава върху модернизацията на българските въоръжените сили и спомагателните качества, които ще придобият след приемането на нова бойна техника. 

Ресурсната неосигуреност на армията и ниският обществен статус последователно ще останат в историята, съобщи президентът Румен Радев по време на общия брифинг с президента на Италия Серджо Матарела. Двамата означиха още отличното взаимоотношение и високото равнище на взаимна подготовка на българските и италианските въоръжени сили, както и приноса на другите страни членки. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР