Многолюден протест, с искане за оставката на кмета на район

...
Многолюден протест, с искане за оставката на кмета на район
Коментари Харесай

Стотици жители на Красно село поискаха оставката на скандалната кметица от ДБ

Многолюден митинг, с искане за оставката на кмета на регион " Красно село ", блокира постройката на общината в петък вечерта. Стотиците, недоволни от ръководството на Росина Станиславова, се събраха в градинката пред кметството и упрекнаха кметицата в пренебрегване на кварталите, липса на връзка и неумение да се усвояват средства за инфраструктурата на региона. Официално срещата беше оповестена като публично разискване за бъдещето на Красно село. На нея бяха поканени представители на „ Демократична България " - партията, която я издигна преди две години, само че те по този начин и не се появиха. Кметицата също отхвърли да се срещне и да изслуша протестиращите, само че все пак те й оставиха подарък на входа на общината - билет за влака „ София - Сливен ", където се намира женският затвор.

На събитието жителите споделиха, че са организирали публичното разискване, тъй като такива към този момент в техния регион нямало и решили да си създадат сами. " Вече две години се борим против безобразията и закононарушенията на Росина Станиславова, само че формираните прокурорски преписки и производства от КПКОНПИ - преляха чашата! ", споделиха основателите. „ Дълго давахме толеранс на кметицата. Днес сме тук да кажем: Стига! Стига корупция, стига обири, стига безумни управнически решения, от които страдаме всички поданици на квартала. Тук сме, с цел да кажем оставка на Станиславова и нови избори ", съобщи Цанко Донков от инициативния комитет за оставка на кметицата.

„ Красно село тъне в отпадък и дупки, а парите от бюджета изтичат в незнайни направления. Инфраструктурата се разрушава с всеки ден и не се поддържа. Няма ред в паркирането и кварталът е задръстен от коли. Състоянието на зелените площи е ужасяващо ", обявиха жителите на квартала на митинга. Станиславова бе определена преди две години, само че откогато е на този пост тя съумя да се забърка в голям брой кавги. През последната година кметицата бе обект на инспекции от антикорупционната комисия и беше открито, че в спор на ползи тя е назначила щерка си в европейски план, на който е била надзирател.

От нея се разграничи дори обединението, която я издигна за кмет. А когато Станиславова отхвърли да върне парите, които си е писала като заплата за управителен от нея план, от политическата групировка направиха подаяние за същата сума. Според жителите на Красно село, Станиславова употребява изборната си служба, с цел да обогати себе си и стеснен кръг свои доближени. По думите им, тя и фамилията й получават финансови облаги, още веднъж в спор на ползи, което се потвърждава и от решенията на КПКОНПИ.

В работата на Станиславова липсва каквато и да е било обществено налична отчетност по отношение на разходването на обществения финансов запас, който се генерира от парите на хората като данъкоплатци от страна на районната община.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР