Многократното нарушение на правилата за икономии може да доведе до

...
Многократното нарушение на правилата за икономии може да доведе до
Коментари Харесай

Швейцарците ги грози глоба, ако не пестят енергия

Многократното нарушаване на разпоредбите за икономии може да докара до присъда от три години затвор

Жителите на Швейцария, които нарушават държавните наставления в изискванията на дефицит на газ в страната и поддържат температура в домовете си над 19 градуса през зимата, могат да бъдат санкционирани. Това сподели представителят на Федералния департамент по стопанска система Маркус Шпундли в изявление за вестник Blick, съобщи БГНЕС.

" Нарушенията на закона за публичните доставки са нарушавания или даже закононарушения и би трябвало да бъдат преследвани ", сподели той.

Вестникът обаче отбелязва, че умишленото неведнъж нарушаване на разпоредбите за икономии може да докара до присъда от три години затвор.

На 31 август в Швейцария започва национална акция за попречване на спирането на доставките на електрическа енергия и газ през идната зима. Мотото на акцията е " Енергията е лимитирана - дано не я хабим ".

Правителството изготви и проект за деяние за справяне с дефицита на газ, включващ въвеждането на квоти за потреблението на газ. То прикани за непринудено понижаване на потреблението на газ с 15% в интервала октомври-март.

От своя страна швейцарските правоприлагащи органи се приготвят за " изключителни сюжети " при положение на спиране на електрозахранването или цялостно прекъсване на тока, защото не са изключени протести и мародерства в изискванията на затъмнение, съобщи генералният шеф на полицията Фреди Феслер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР