Многократно сме чували фразата, че възрастта е просто число, и

...
Многократно сме чували фразата, че възрастта е просто число, и
Коментари Харесай

Мач за историята: Българка не отпусна гейм на 75-годишна професионална тенисистка

Многократно сме чували фразата, че възрастта е просто число, и Гейл Фалкенбърг идва, с цел да ни потвърди, че нищо не е по-могъщо от пристрастеността към обичания спорт. Тя е на 75 години и продължава да се състезава в професионалния тенис, трансформирайки се в най-възрастната професионална тенисистка в света. През вчерашния ден излезе на корта против българката Диа Евтимова в дуел от първия кръг на квалификациите на ITF шампионата в Орландо, като напълно съгласно упованията нашето момиче надви с 6:0 6:0. Това бе първи мач през годината за американката, която през предишния сезон също не съумя да завоюва нито гейм в двата си изиграни конфликта.

Фалкенбърг впечатли с подсечения си начален удар, като също по този начин постоянно прибягваше и до сервис изпод. Тя сподели ужасно притежаване на топката и съумя да завоюва две следващи точки чрез сполучлива къса топка и лоб, които ѝ донесоха две следващи точки в актива. Изведнъж в хода на срещата Гейл се свлече на земята и Евтимова неотложно отиде да ѝ окаже помощ. Това обаче не ѝ повлия по никакъв метод и тя довърши мача, след края на който двете си размениха няколко думи и българката пожела да си създадат обща фотография.

— Kevin Dillon (@kevintdillon)

Американката става част от професионалния тенис през 1986-а, когато е на 38 години и през 1990-а доближава върховото си класиране в ранглистата, а точно 360-о място в света. Тя има зад тила си присъединяване в 40 шампионата, в това число и в квалификациите на Аустрелиън Оупън, където даже записва победа през 1988-а. В кариерата си е постигала едвам 7 триумфа, последният от които става факт през 2016-а, когато е на 69-годишна възраст.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР