Многократно се е увеличило потреблението на роуминг след отпадането на

...
Многократно се е увеличило потреблението на роуминг след отпадането на
Коментари Харесай

Бум на потреблението на роуминг след отпадането на таксите

Многократно се е нараснало потреблението на роуминг след отпадането на таксите за роуминг . Това сподели ръководителят на Комисията за контролиране на известията Веселин Божков пред депутати от комисията по стопанска система в Народното събрание. Има обаче редица условия, които могат да доведат до по-висока сметка за диалози, в случай че хората не са осведомени, разясни той.
Ако набирате телефон в страна от съюза, това не е роуминг, а интернационален диалог, разясняват от Комисията за контролиране на известията. Роуминг е използването на мобилни услуги посредством мрежата на различен оператор, друг от този, с който потребителят има контракт.
Ако операторът откри, че потребителят има по-голямо ползване в непозната страна, в сравнение с там, където е сключил контракта, може да бъдат наложени спомагателни такси за употребяваната услуга.
„ Когато излизаме отвън страната, нашият телефонен диалог се обслужва от непозната мрежа и тогава тарифирането е все едно ние реализираме повикване към друга мрежа, а не към мрежата на нашия личен оператор. Ние не можем да се възползваме от тези безвъзмездни минути, които имаме в границите на семейство и другари, които са в границите на нашата обслужваща мрежа, защото непознатият оператор също има разноски по обслужването на повикването “, изясни Андриана Атанасова от Комисията за контролиране на известията за случаите, в които потребителите употребяват услугите на оператор в чужбина, съобщи Дарик.
Ако живеете в пограничен регион, е допустимо също да получите огромна сметка за диалози, по какъв начин да го избегнете, осведоми Веселин Божков.
„ Когато сте в крайграничните региони, ние сме задължили всички оператори вие да получавате, че сега, в който сте да вземем за пример в Петрич, да знаете, че с по-силния сигнал незабавно отивате в роуминг услугата. Трябва да се внимава и постоянно отивайте на ръчна конфигурация “, съобщи той.
От комисията за контролиране на известията разясняват, че е належащо хората да четат общите условия на контракта си, подписан с някой от родните мобилните оператори и наложително да задействат роуминга си преди да изоставен страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР