Многократната световна и европейска шампионка по художествена гимнастика Дина Аверина

...
Многократната световна и европейска шампионка по художествена гимнастика Дина Аверина
Коментари Харесай

Дина Аверина съжалява за отказа на българските гимнастички

Многократната международна и европейска шампионка по художествена гимнастика Дина Аверина е смутена, че на онлайн шампионата не взе участие българският народен тим, който беше заставен да се отдръпна от надпреварата поради ковид. Това съобщи Аверина пред съветските медии.

Българският отбор възнамерява да взе участие на шампионата през днешния ден с най-силния си тим, само че три дни преди старта беше заставен да се отдръпна заради обстоятелството, че четири гимнастички са инфектирани с ковид.

"В шампионата вземат участие девет страни, което е доста повече, в сравнение с в първия шампионат през юни. За страдание българският народен тим се отдръпна от надпреварата, защото в отбора бяха открити четири случая на инфектирани с Ковид-19. Но въпреки всичко беше доста по-интересно да се състезаваме през днешния ден, в сравнение с първия шампионат, тъй като този път имаше доста повече състезателки от Русия. Състезанията са доста интензивни, не престават от заран до вечер ", съобщи Аверина.

Тя призна, че е доста щастлива да взе участие в конкуренцията. "Тази година в действителност ми липсват надпреварите поради обстановката с ковид. Благодаря на Ирина Винер-Усманова, която ни приготви, мисля даже доста добре. И в случай че въпреки всичко позволяваме неточности, ще ги поправяме и ще работим ", добави тя.

"Днес се пробвах да поправя грешките си, които позволих на Купата на Русия. Две седмици са задоволително дълго време и работехме от заран до вечер, с цел да предадем на публиката програмата, която бяхме замислили. Днес съм по-доволна от това по какъв начин съумях да покажа съчетанията си ", сподели Аверина, която е отпред в класирането в самостоятелния многобой на онлайн шампионата, който завършва по-късно през днешния ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР