Многохилядни шествия и море от жълто и синьо - в

...
Многохилядни шествия и море от жълто и синьо - в
Коментари Харесай

С шествия по света отбелязаха годишнината от началото на руската агресия в Украйна

Многохилядни шествия и море от жълто и синьо - в цветовете на украинския народен байрак - по този начин изглеждаха нощес редица столици по света. Емблематични здания светнаха в цветовете на Украйна, а хората показаха своята взаимност с украинския народ.

Във Вашингтон пред съветското посолство се състоя многочислен митинг със викания " Русия е терористична страна! ".

На постройката беше прожектиран голям украински байрак, а стачкуващите носеха слънчогледи - националното цвете на Украйна. Цветовете на Украйна озариха и Айфеловата кула в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, Емпайър Стейт билдинг в Ню Йорк, операта в Сидни и колизеума в Рим. На шествието в Торонто канадският министър председател Джъстин Трюдо гневно се обърна към стачкуващ, който се опитваше да прекъсне речта му.

“Хей, сър, мисля, че украинците могат да те научат нещо за свободата! Защо не се успокоиш малко. Тази нощ е за тях, не за теб! Искаш да развееш украинския байрак - заповядай, само че остави хората да отбележат смелостта на Украйна и Канада стои зад нея! ", съобщи Трюдо.

В Полша голямо голям брой се събра пред съветското посолство. Демонстранти, измежду тях и доста украински бежанци се изправиха пред съветското посолство във Варшава, пяха украински песни, и резервираха минута безмълвие в памет на починалите при спора. 1 милион и половина са украинските бежанци в Полша. На митинга беше и Елисавета Йерменко от Киев.

" Дойдох на 11 ден от началото на войната, откакто нападнаха дома ми. Тук сме дружно и всеки си носи неговата болежка. Има доста яд в мен, само че в същото време съм удовлетворена, че мога да съм тук с тези хора ", съобщи Елисавета Йерменко - украинска бежанка.

Стотици се събраха на шествие и в гръцката столица Атина. Украински бежанци в национални носии носеха няколко метра дълъг украински народен байрак.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР