Многохилядна демонстрация се проведе днес в Париж срещу предоставянето на

...
Многохилядна демонстрация се проведе днес в Париж срещу предоставянето на
Коментари Харесай

Хиляди на демонстрация в Париж срещу либерализирането на процедурите за асистирана репродукция

Многохилядна проява се организира през днешния ден в Париж против даването на свободен достъп до технологиите за асистирана репродукция, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

В шествието, минало по улиците на френската столица, участваха десетки хиляди. Засега обаче няма оповестен прецизен брой на стачкуващите нито от силите на реда, нито от уредниците. Участниците в проявата отстояват в прочут смисъл разнообразни възгледи по въпроса - съгласно някои изкуственото оплождане би трябвало да бъде напълно неразрешено, други позволяват процедурата, само че единствено при формален брак сред мъж и жена. В крайната точка на шествието - Площада на операта, се състоя протест.

15 задържани при проява на "жълтите жилетки " в Париж

Участниците в него извършиха освен площада, само че и околните улици. Оратори подчертаха смисъла на обичайното семейство като неизменима част от възпитанието на децата. Малко преди началото на шествието край Лувъра се организира контрадемонстрация на поддръжници на свободния достъп до процедурите, в това число за двойки от половите малцинства.

Очаква се идната седмица френският Сенат да прегледа законопроекта за биоетиката, който планува процедурите за асистирана репродукция да станат налични за еднополови двойки и необвързани. Според настоящото законодателство, с цел да получи достъп до сходна процедура, двойката би трябвало да има подписан брак от най-малко две години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР