Многохиляден митинг се провежда в Солун. Македония е Гърция скандират

...
Многохиляден митинг се провежда в Солун. Македония е Гърция скандират
Коментари Харесай

Македония е Гърция скандират над 50 000 души в Солун

Многохиляден протест се организира в Солун. " Македония е Гърция " скандират над 50 хиляди души, които не желаят използването на " Македония " като национална принадлежност на друга страна. Атина и Скопие ускориха договарянията в търсене на решение на противоречивия въпрос, който блокира влизането на страната в НАТО и Европейския съюз.


В поддръжка на митинга се оповестиха доста политически, професионални, спортни организации и обединявания. Компанията КТЕЛ, която се занимава с междуградски автобусни транспорти, понижи цената на билетите за тези, които ще отидат в Солун в този ден за митинга - от Атина и назад билетът ще бъде по-малко от 20 евро.

Организаторите откриха и специфична страница за събиране на гласове срещу наличието на " Македония " в името на прилежащата страна.

Представителят на Организация на обединените нации Матю Нимиц обезпечи лист с оферти за решение на дълготрайния спор сред Гърция и Бивша югославска република Македония(БЮРМ) за името й, което в този момент е Република Македония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР