Многогодишното партньорство между Micron и Intel в сферата на разработване

...
Многогодишното партньорство между Micron и Intel в сферата на разработване
Коментари Харесай

Micron и Intel прекратяват многогодишното си партньорство

Многогодишното партньорство сред Micron и Intel в областта на създаване на енергийно самостоятелна памет завършва тази есен. Micron ще закупи каузи на Intel от взаимната компания IM Flash Technologies (IMFT) за цена $1,3 милиарда (според други данни, $1,5 милиарда). Сделката би трябвало да бъде затворена на 31 октомври тази година. В тази сума в включен дългът на взаимното дружество по отношение на Intel, който е в размер на проблизително $1 милиард. От това може да се направи изводът, че паричният дял на процесорния колос в взаимната IMFT е към $300-$500.

Още през месец януари предходната година двете компании оповестиха, че ще продължат развиването си настрана една от друга. Към сегашен ден двете компании взаимно ръководят само завода за произвеждане на енергийно самостоятелната памет 3D XPoint, който се намира в град Лихай, щата Юта. Micron се задължава да извършва поръчките на Intel за 3D XPoint памети до края на 2020 година. Освен това, всички разноски по създаването и построяването на нови индустриални мощности за новите 3D XPoint памети от второ потомство също ще бъдат отговорност на Micron.

Да си напомним, че Intel е единственият производител на пазара, който предлага артикули, основани на 3D XPoint паметите. Пазарните аналитици предвиждат, че Micron идната година също ще показа свои артикули, основани на тази памет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР