Многофондовото прилагане на подхода ВОМР е силен инструмент за подкрепа

...
Многофондовото прилагане на подхода ВОМР е силен инструмент за подкрепа
Коментари Харесай

Зам.-министър Неков: Ще се стремим да превърнем териториите на местните общностни в модерни и предпочитани за живот и посещения места

Многофондовото използване на метода ВОМР е мощен инструмент за поддръжка за осъществяване на задачите за стабилно развиване на локално ниво

„ С локалните инициативни групи (МИГ) от Румъния имаме редица планове за съдействие. Утре (12 май) на ревюто в Бургас ще имате опция да опитате артикули на някои от тези планове, сред които „ Say cheese, Balkan cheese! “ с сътрудници от България, Румъния и Гърция и „ Local wine. Find it! “ с сътрудници от България и Румъния “. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Момчил Неков, по време на откриването на Осмата по ред интернационална конференция по използването на метода ЛИДЕР. Конференцията се организира със заети с използването на метода – Водено от общностите локално развиване (ВОМР) участници от България и Румъния. Заместник-министърът акцентира, че това е отличен образец за съдействие и за работа в мрежа за всички европейски страни.

„ Основни провокации пред метода ЛИДЕР/ВОМР в новия програмен интервал ще бъдат умните селища и дигитализацията в териториите на локалните общности, сподели заместник-министър Неков. Той добави, че от значимо значение е представянето на локалните артикули, характерности и обичаи пред по-голяма общност и това ще бъде от изгода както за локалните поданици, по този начин и за гостите и потребителите на артикули от тези територии.

„ Многофондовото използване на метода ВОМР е мощен инструмент за поддръжка на развиването в тези посоки. Въз основа на постигнатите от нас резултати и тяхното надграждане през идващия програмен интервал ще се стремим да превърнем териториите на локалните общности в съвременни и желани за визити и живот места “, добави още заместник-министър Неков.

В умозаключение аграрният заместник-министър поздрави всички участници в събитието, както и всички производители и изложители за желанието им да вземат участие в ревюто, както и за напъните по използване на метода ВОМР.

„ Искам да ви уверя, че Управляващият орган на Програмата за развиване на селските региони ще продължи да поддържа локалните общности и съм убеден, че в напълно близкото бъдеще локалните инициативни групи от България и Румъния ще бъдат употребявани за образец от всички страни от фамилията на метода ЛИДЕР “, подчертава Момчил Неков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР