Многоетажна жилищна сграда в руския град Белгород, намиращ се на

...
Многоетажна жилищна сграда в руския град Белгород, намиращ се на
Коментари Харесай

Областният управител на Белгород: Украинските въоръжени сили обстрелваха града

Многоетажна жилищна постройка в съветския град Белгород, намиращ се на към 40 километра от границата на Русия с Украйна, бе развалена при обстрел от украинските въоръжени сили, съобщи през днешния ден губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, представен от ТАСС и Ройтерс.

" Украинските въоръжени сили обстрелват Белгород ", написа Гладков в " Телеграм ", като разясни, че е била задействана съветската противовъздушна защита.  Взрив е попаднал и в склад за муниции. 

Той сподели, че с изключение на Белгород под обстрел е попаднало и село Красное.

До този миг няма информация за жертви или ранени, посочи Гладков, представен от ДПА.

Кметът на Белгород Антон Иванов заяви, че поданици на изумената жилищна постройка ще бъдат настанени в хотел, показва ТАСС.

В прилежащата Курска област, която също граничи с Украйна, електрическа подстанция бе изумена при обстрел. В резултат са останали без ток две села - Тьоткино и Попово-Лежачи, заяви районният губернатор Роман Старовойт, представен от ТАСС.

Той упрекна за обстрела украинската страна.

Руски области, граничещи с Украйна, спорадично стават цел на обстрел от началото на войната през февруари. Сред изумените обекти са хранилища за гориво и оръжия, отбелязва Ройтерс.

Украйна не е поемала отговорност за тези обстрели. Представител на украинските управляващи обаче дефинира предходни сходни произшествия като карма поради съветската инвазия.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР