Многобройни експлозии се чуват в центъра на Донецк, съобщи БНР,

...
Многобройни експлозии се чуват в центъра на Донецк, съобщи БНР,
Коментари Харесай

Експлозии в центъра на Донецк

Многобройни детонации се чуват в центъра на Донецк, заяви БНР, базирайки се на Ройтерс. По-късно сепаратистите оповестиха, че украински военни са обстрелвали няколко обитаеми места на територията на непризнатата Донецка национална република. В Донецк стрелбата е била по посока на локалния химически цех.

Междувременно наблюдаващите от Организацията за сигурност и съдействие Европа обявиха, че през вчерашния ден са били регистрирани съвсем 2 хиляди нарушавания на примирието в Източна Украйна.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг сигналите, които идват от Русия, сочат, че Москва приготвя пълномащабно нахлуване против Украйна. В ефира на немската телевизия А Ер Де Столтенберг сподели, че всички са съгласни, че рискът от офанзива е доста висок.

В същото време президентът на Украйна организира заседание с ръководителите на силовите ведомства на интернационалното летище в Киев. Според информация от президентския офис той е изслушал доклади за последните събития в източната част на страната и за положението на украинската войска.

Зеленски организира и телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон. Двамата са разискали вероятни способи за неотложно понижаване на напрежението и споразумяване на обстановката с политически и дипломатически средства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР