Много ясно съм заявявал винаги, че паниката не е добър

...
Много ясно съм заявявал винаги, че паниката не е добър
Коментари Харесай

Борисов от Брюксел: Има три неща, които да се направят за решаване на мигрантската криза

Много ясно съм заявявал постоянно, че суматохата не е добър консултант, повтаряме нещо, което би могло да бъде решено по бърз метод от всички страни членки на Европейски Съюз и освен от тях, само че страните от Западните Балкани също би трябвало да бъдат предпазени.
Това съобщи българският министър председател Бойко Борисов в изказване пред публицисти в Брюксел, където ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свика през днешния ден държавни представители от няколко страни в Европейски Съюз на неофициална работна среща по миграцията и даването на леговище. В срещата вземат участие Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция. Целта е участниците да се обединят към визията за общи дейности и да се преодолеят дълбоките разделения в Европа по въпроса за миграцията в навечерието на Европейския съвет в края на идната седмица.
Има 3 неща, които би трябвало да се създадат и то незабавно, съобщи Борисов.
Незабавна отбрана на външните граници на Европейски Съюз, вътре, тези които са в страните членки, т. нар вторично систематизиране, да бъде проведено те да бъдат върнати откъдето са пристигнали, третото е да се създадат споразуменията с третите страни, където ние да подкрепяме всички. Това са трите неща, които би трябвало да се създадат неотложно. България потвърди, че като страна на първа линия може да се оправи с миграционна вълна, употребявайки всички свои благоприятни условия на гранична полиция, на армията, на съглашението ни с Турция, сподели още Борисов.

Тези оферти, които се дават, всеки има право да ги дава. Като председателстваща страна на Съвета на Европейски Съюз ние се опитвахме и направихме доста положителни оферти да намерим нужното единодушие сред всички, само че то би трябвало да работи неотложно, приключи изказването си министър председателят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР