Много ясно, че имам желание да се кандидатирам за кмет

...
Много ясно, че имам желание да се кандидатирам за кмет
Коментари Харесай

Шишков: Кандидатурата ми за кмет на София е възпрепятствана от юридически пречки

Много ясно, че желая да се кандидатирам за кмет на София, да оказа помощ за града. За да го направя, би трябвало да намеря метод да имам общински съветници. Проблемът е, че не желая да бъда претендент на избрана политическа групировка, а да бъда специалист. Това съобщи някогашният районен министър проектант Иван Шишков в " Твоят ден ".

По думите му кандидатурата му за кмет на София е възпрепятствана от юридически спънки. " Един самостоятелен претендент не може да има общински съветници, а моето предпочитание е да мога да оказа помощ градът да придобие по-различен образ. Искам почтено и експертно ръководство на София, ще се кандидатирам, в случай че това бъде обезпечено. Има специалисти и експерти, с които съм работил и са подготвени да застанат до мен ", разяснява той.

Според него евентуално президентът Радев ще окаже поддръжката си за негова кандидатура за столичен кмет. " Едно присъединяване от моя страна може да бъде облечено политически, по тази причина се двоумя дали да го направя. Не бих желал да мятам спомагателни неясноти, кандидат-кметът би трябвало да бъде експертно лице, не политическо. Сред целите ми е инфраструктурата на София ", акцентира Шишков. 

" Управляващата коалиция се назовава Продължаваме с ГЕРБ. Регионалният министър се пробва да отбрани ГЕРБ. Спазвали сме одобрената методика на Института за пътища. Сигнализирал съм прокуратурата за Северна скоростна дъга, поръчан е лицензиран скенер от Хърватия. Пробите са взети по всички условия - на всеки 200 метра. Станахме заложници на инхаус процедурите, възлагани от ГЕРБ. Превъзлаганията са се случвали по тяхно време, а не при служебния кабинет. Всички недъзи се пробват да припишат на служебното държавно управление ", съобщи някогашният министър. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР