Много вярващи не знаят, че са покровителствани от този или

...
Много вярващи не знаят, че са покровителствани от този или
Коментари Харесай

Под закрилата на Богородица: Хората, родени на ТЕЗИ ДАТИ, са защитени от Божията майка!

Много вярващи не знаят, че са покровителствани от този или оня светец, от който могат да изискат разтуха и отбрана в молитва. Освен това всеки от нас даже има своя лична специфична икона, от която можем да желаяме помощ.

Можете да разберете коя икона може да стане ваша вярна помощ по пътя на живота въз основа на датата на раждане.

Ако приказваме за покровителството на светците, тогава е належащо да засегнем тематиката за именните дни. Нашите предшественици са се отнасяли доста по-благоговейно към именните дни, в сравнение с към празнуването на рождените дни. В наши дни обаче мнозина са не запомнили какъв брой значими са именните дни – хората, които са надалеч от християнството, въобще не се интересуват от това кой ги пази и покровителства.

Днес именните дни се честват рядко заради непознаване на въпроса за вярата, само че все пак имената, дадени ни при кръщението, имат особено значение.

Но по кое време тъкмо е признато да честваме именните дни?

Обичайно е да празнувате имен ден в деня на възпоменанието на светеца, чието име носите. Църковният календар ще помогне да се дефинира този ден. Грешка обаче е да се допуска, че този или оня светец може да бъде и вашият ангел-пазител.

Ангелът Пазител ни се дава сега на Кръщението – той ни съпровожда и води по пътя на живота, като ни оказва помощ да се доближим до Спасението и Господа. Ангелът страж може да се назова тип добър дух, само че в това време незабележим и анонимен. Не забравяйте въображаемо да се обърнете към вашия ангел страж – говорете по-често и се консултирайте с него.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР