Много вероянто ще има нова вълна от коронавирус, надявам се

...
Много вероянто ще има нова вълна от коронавирус, надявам се
Коментари Харесай

Кунчев: Много вероятно е да има нова вълна на коронавируса, но не като в Индия

Много вероянто ще има нова вълна от ковид, уповавам се да не е през лятото. Това съобщи националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Правейки паралел с Индия, Кунчев изрази следната позиция – надали по този начин може да стане в Европа и у нас. В Индия огромен проблем е неналичието на всякаква здравна помощ за заболели, акцентира той и предизвести, че обстановката оттова прелива в Непал, в Шри Ланка. Може би ще би трябвало да разтеглим скоро възбраните за пътешестване, добави той, само че разясни – задачата е индийските разновидности да се забавят и да не влизат всеобщо.
 Испанският министър председател: Още 100 дни и Испания доближава групов имунитет против COVID-19 Испанският министър председател: Още 100 дни и Испания доближава групов имунитет против COVID-19
Испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че Испания е на 100 дни от постигането на групов имунитет против ковид. Той споделя, че...
По думите на националния здравен контрольор пред bTV, през вчерашния ден имало среща, с цел да може персоналните лекари да споделят от какъв брой дози ваксина против ковид имат потребност и надлежно да се записва ден и час за приемане. Личните лекари ще разполагат с всички типове ваксини, които желаят да вземат – и РНК, и векторни, разясни той, като изясни, че към този момент с имунизацията на „ Янсен ” се имунизират предпочитани групи като тези, работещите в туризма.
За идната седмица има 12 000 записани за ваксина против ковид в електронната система, настрана от зелените коридори, разясни Кунчев. По думите му, доста по-лесно било българи да се върнат от чужбина и да се имунизират тук, в сравнение с в Западна Европа. Проблемът е да има искащи, да стигнем до 70% имунизирани, с цел да се отървем от ограниченията, сподели националният здравен контрольор.
В рамките на седмица-две Европейската организация на медикаментите най-вероятно ще позволи имунизацията против ковид на Pfizer/BioNTech до 12 години, скоро по-късно и на Moderna, сподели Кунчев. Той има вяра, че до 2-3 месеца ще има ваксини и за имунизация на деца от 6 години нагоре.
Кунчев призна, че ползата към имунизацията на AstraZeneca е съвсем нулев. Ако бързо не се реши на кой ще се подаряват ваксини, може да ги похабим. Плаща се единствено това, което дойде в България, не всичко поръчано, съобщи той. Към 30 000 дози от имунизацията има в „ Бул Био ”.
 Как да не се опасяваме от тестванията за ковид - нововъведенията настъпват Как да не се опасяваме от тестванията за ковид - нововъведенията настъпват
Опитите да бъдат преодолени страховете от тестванията против ковид и имунизацията против COVID-19 набират мощ на всички места в Европа - ч...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР