Много въпроси има за проф. . Ние бяхме с него

...
Много въпроси има за проф. . Ние бяхме с него
Коментари Харесай

Математикът на НОЩ: Проф. Кантарджиев обърна врага в бягство, а го простреляха в гърба с хейтове

" Много въпроси има за проф.. Ние бяхме с него в окопите 14 месеца и той беше на доста по-предна позиция, където съперникът нямаше никаква благосклонност. Професорът устоя и освен това - беше от тези, които обърнаха съперника в бягство с научните и организационните си умения, до момента в който в гърба му се стреляше с хейтове ". Това написа във фейсбук проф. Николай Витанов във връзка пенсионирането на Кантарджиев от поста на шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания през вчерашния ден.
" Под възглавницата ми има два китайски книги. Едната е на Сун Дзъ. От нея съм научил, че човек би трябвало да си цени експертите, изключително в нашата страна, където доста ги няма. Може ли професорът - може. Той не заслужава такова отношение. Аз няма да не помни, това, което проф. Кантарджиев направи за България ", безапелационен е той. 
 НЦЗПБ: Проф. Кантарджиев е незаместим доктор, академик, преподавател и уредник НЦЗПБ: Проф. Кантарджиев е незаместим доктор, академик, преподавател и уредник
" Проф. доктор Тодор Кантарджиев е незаместим доктор, академик, преподавател и уредник. За девет години като шеф той построи новия образ на Н...
Проф. Витанов дава и къса информация за оперативната конюнктура за България за пандемията COVID-19 към днешна дата. " Обстановката се развива съгласно упованията. Ще попитате: а какви бяха упованията. Очакванията за през днешния ден бяха да има 419 691 случая. Реални случаи - 419 681. Разлика сред упования и действителност - 2 хилядни от %. По тъкмо - 23 десетохилядни от %. мисля, че точността е изцяло задоволителна. Може и по-добра, схваща, се. Но това го може свръхголемият занаятчия на име Господ ", написа още проф. Витанов.
Той прецизира, че базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.885. " Под 1 е, което значи, че обсега на болестта се свива и се чака това да продължи през идващите 3 дни. Броят на дейните случаи се чака па падне под 15 000, посоката е надолу. Индикаторите за промяна на тренда имат доста ниски стойности. Този за страната е 14 пъти под сериозната стойност за пораждане на дифузно разпространяване на болестта. С други думи - новите разновидности на вируса и през днешния ден не се виждат на територията на страната, даже и да пристигна нещо, време за реакция ще има ", прецизира математикът на НОЩ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР