Много вълнуващо и тържествено отбелязаха в Бяла Слатина Националния празник

...
Много вълнуващо и тържествено отбелязаха в Бяла Слатина Националния празник
Коментари Харесай

Бяла Слатина празнува 145 години свобода

Много вълнуващо и тържествено означиха в Бяла Слатина Националния празник 3 март.
Kакто всяка година, формалната гала по издигане на националния байрак се състоя с присъединяване на Военно формирование 54 990 - Враца, които в допълнение повдигнаха духа и националното самочувствие на присъстващите.
Официалните лица, които почетоха с наличието си огромния български празник, бяха кметът Иво Цветков, ръководителят на Общинския съвет Веселка Борисова, националният представител в 47-ото Народно събрание Красен Кръстев, кметове на кметства от общината.
„ Да разтворим сърцата си и по- мощни от всеки път да прегърнем вярата за нашето бъдеще, тук, в нашия град, в нашата България! Нека дружно, всички, в единство и обич към Отечеството, за следващ път покажем силата на вярата и да развеем българското знаме!
С бездънен реверанс и благодарност да покажем, че саможертвата на хиляди знайни и незнайни воини си е коствала. Вярвам, че дружно можем да работим в името на националната идея, общото богатство и бъдещето на децата ни в една свободна европейска страна, за каквато жадуваха дедите ни “, сподели в приветственото си слово кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков.
В знак на благодарност бяха поднесени венци и цветя от институции, политически обединения и жители пред паметника на починалите във войните белослатинци.
Изпълненията на надарените деца от Национално учебно заведение по изкуствата „ Панайот Пипков ” - Плевен бяха специфичен празничен привет към всички поданици и посетители на Бяла Слатина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР