Много украинци посрещат празниците далеч от дома и близките си.Сред

...
Много украинци посрещат празниците далеч от дома и близките си.Сред
Коментари Харесай

Десетки хиляди украинци прекарват празниците у нас, далеч от близките си

Много украинци посрещат празниците надалеч от вкъщи и околните си.

Сред десетките хиляди бежанци в България е и Наталия. В родния си град - Кривий риг, тя има огромно семейство - трима братя, три сестри, девет племенника, две деца и внучка. Голямото семейство постоянно се събира на празниците, само че тази година, Наталия е надалеч от околните си и родината, а нейния град го обстрелват.

" Аз се разсъниха на 24-и февруари, не мога да загатвам за това без сълзи. Извинявайте, дори не аз се разсъниха, а ми се обади огромната ми щерка и сподели, че Киев го бомбардират. Те незабавно събраха своите облекла и потеглиха с внучката. Ние дружно след това се събрахме, тръгнахме с щерка ми, внучката, кучето, взехме още две дами и с цялостна кола тръгнахме. После взехме решение да пристигнем в България, тъй като аз имах тука някои познати, които споделиха, че ще ни оказват помощ отначалото. Затова сме тук. А в този момент щерка ми се върна до брачна половинка си в Киев, те са младо семейство ", споделя Наталия.

Наталия остава в България без родственици, мъжът ѝ е на фронта, а по-малката ѝ щерка Мария отпътува за Австралия. Не са се виждали към година, само че постоянно поддържат връзка по телефона.

Вече 3 месеца Наталия върви на езиков курс по български език, което ѝ оказва помощ да си откри работа. В България тя среща и нови другари, които назовава второ семейство и с които е посреща Коледа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР