Много трудно се установява превишаване на права на служители при

...
Много трудно се установява превишаване на права на служители при
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър на вътрешните работи: Боди камери ще помогнат за спиране на насилието над мигранти по границата

Много мъчно се открива превишаване на права на чиновници при граничен надзор за въздържане на мигрантския поток. Това разяснява някогашният заместник-министър на вътрешните работи Филип Гунев в NOVA NEWS.

Според Гунев няколко неща могат да оказват помощ за понижаване на експанзията против опитващите да влязат в страната. " Изграждането на системата за наблюдаване по 100-те километра, където липсва, тъй като там на практика няма никакъв надзор. Трябва да има и боди камери за граничарите, тъй че при задържане да е ясно какво се случва ", разяснява някогашният заместник-министър на вътрешните работи.

" Жертвите и очевидците нормално ги няма. Те или са върнати назад в Турция, или са отпътували нанякъде ", сподели Гунев. По думите му надали има разпореждане на високо ниво да се надвишават права и да се упражнява принуждение върху мигрантите.

Той цитира данните, изнесени от вътрешния министър при визитата на граничната вадичка, съгласно които има петима чиновници, наказани за превишаване на пълномощия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР