Много трудно ми беше да взема това решение, защото това

...
Много трудно ми беше да взема това решение, защото това
Коментари Харесай

Знаковият десен политик Иво Баев напусна ДСБ

Много мъчно ми беше да взема това решение, тъй като това е първата и единствена партия, в която съм членувал и доста сила и работа отдадох на тази идея, разгласи юристът

 

Бургаският общински консултант и ръководител на Правната комисия в Общински съвет е подал молба за преустановяване на участието си в " Демократи за мощна България ", заяви самият той. Баев напуща поради противоречие с националното управление.

Той е едно от знаковите имена в дясното политическо пространство. Адвокатът, наследник на огромния художник Георги Баев, е измежду учредителите на ДСБ. Той е част от локалния парламент, където думата му тежи, а даже и политическите му опоненти е човек, който разчита на експертност в политиката и громи популизма.

Точно преди година Иво Баев напусна председателския пост в ДСБ, а през днешния ден и партията.

Eто позицията му:

Днес би трябвало да направя едно значимо известие.

Подадох МОЛБА ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ на участието ми в Политическа партия " Демократи за мощна България " (ДСБ).

Днешната ДСБ не е моята ДСБ, на която бях един от учредителите. От много години в ДСБ няма атмосфера за личностно и политическо развиване.

В ДСБ от дълго време не се води автентичен спор по значимите въпроси на българската политика.

ДСБ престана да бъде конгрес за изява на персони.

В ДСБ особеното мнение от години към този момент е недопустимо и порицавано от една растяща група от клакьори и празнословни лицемери.

Много мъчно ми беше да взема това решение, тъй като това е първата и единствена партия, в която съм членувал и доста сила и работа отдадох на тази идея, за което не скърбя.

При вземането на това извънредно решение обаче, бях безусловно подсилен от другари, съратници в ДСБ, политически съидейници и на последно място, само че не последно по значимост - от фамилията си, за която поддръжка на всички съм признателен.

На жителите на Бургас и на всички тези, които са ме подкрепили да бъда определен за общински консултант удостоверявам, че ще продължа да послужвам на обществото и на Отечеството си за одобряване на демократическите правила в локалното самоуправление, за просперитета на родния ми град, за положителното на съгражданите ми. В Общинския съвет в Бургас съм с помощта на поддръжката на съгражданите ми, а не по партийно предопределение.

Напускането ми на ДСБ не трансформира отдадеността ми на работата за одобряване господство на закона в локалната власт, за отбрана на правата на жителите и отстояване на общочовешките полезности.
 Факсимиле от заявката на Иво Баев за овакантяване на ДСБ
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР