Много трудно е да се намерят разумни аргументи, с които

...
Много трудно е да се намерят разумни аргументи, с които
Коментари Харесай

ГЕРБ отговори на Асен Василев: С лъжи няма да помогнете на Васил Терзиев

Много мъчно е да се намерят рационални причини, с които на софиянци да бъде обяснена, наказателната политика против София, водена от страната в последните две години и половина. Опитите на министър Асен Василев в този момент, да помогне на претендента им за кмет Васил Терзиев в търсенето на претекстове, са доказателство за беззащитност и първо обществено самопризнание за реваншизма и отрицателното им отношение към столицата ни.

Това обявиха в своя позиция от политическа партия ГЕРБ в отговор на информацията, която по-рано през днешния ден Министерството на финансите разгласява.

Става дума за финансирането на Столична община от държавното управление на Кирил Петков. Въпросът бе издигнат тази заран в спор сред претендентите за кметове на София Васил Терзиев на ПП/ДБ и Антон Хекимян на ГЕРБ. Хекимян сподели, че държавното управление на Петков е отказвало в допълнение финансиране на столицата и че и изхвърлило построяването на метро до Слатина от Плана за възобновяване и резистентност. Терзиев отговори, че парите за метрото са били орязано от служебното държавно управление през 2021 година.

Към обяд през днешния ден Министерство на финансите изпрати до медиите позиция, в която се обясняваше по какъв начин държавното управление на Кирил Петков е финансирало София и метрото. От ГЕРБ обаче настояват, че данните им не са същински.

Скандален е фактът, че по-рано през днешния ден Министерство на финансите разгласява информация, която беше свалена за броени минути. По-късно беше публикувана нова позиция, със доста орязана информация ", написа в позицията на ГЕРБ.

" За да спестим продължаващото обществено излагане, както на министър Василев, по този начин и на претендента за кмет господин Терзиев, предоставяме всички обстоятелства:

През 2022 година Министерство на финансите публично отхвърля настояването на Столична община за даване на спомагателни средства за градския превоз, в резултат на големия скок на горивата и понижения брой пасажери поради пандемията.

Официалният законопроект за държавния бюджет, импортиран от министър Василев, съдържа единствено годишната дотация по правилник в размер от 15 млн. лева Предложението на Столична община въобще не е отразено. Заради това народни представители от ГЕРБ внасят предложение за смяна на средствата. Предложението е разисквано в Комисията по бюджет и финанси, като срещу него изявления вършат народните представители от „ Продължаваме промяната “ Венко Сабрутев и Искрен Митев, както и вицепремиерът Василев. Предложението е признато единствено с гласовете на ГЕРБ, „ Възраждане “, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи. Стенограмата от разискването е обществена на уеб страницата на Народното събрание. Изказванията на премиера Кирил Петков и писмото на Министерство на финансите, с които се предлага повдигане на цената на билета и понижение на интервалите на линиите, вместо даване на средства от бюджета, са коментирани неведнъж и тях никой не може да отхвърли ", гласи още известието, изпратено до медиите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР