Много трудно е да се изгради партньорство между два политически

...
Много трудно е да се изгради партньорство между два политически
Коментари Харесай

ГЕРБ постигна своето, ПП-ДБ няма интерес от избори

Много мъчно е да се построи партньорство сред два политически субекта, които се построиха през годините като антиподи. Единият пристигна, с цел да бъде отричане на другия. Да отстрани всичко, което съгласно тях беше порочно в последните 12 години като процедура, логичност и приложимост на политиката. И когато тези два субекта бяха принудени да се возят в една кола, се видя какъв брой ценностно и манталитетно те се разграничават. Това каза управителят на организация " Естат " Иво Желев в изключителното студио на Bulgaria ON AIR.

Според него поради това на двете партии им е мъчно да изградят структурата на властта.

" Тя не се базира на техни общи полезности, в противен случай, те са раздирани от същностни разлики и несъгласия. Заради това сме очевидци и на всичко, което много остро ескалира и през последната вечер.  Политиката не всеки път ни харесва, само че в последна сметка това е една битка за власт и въздействие . Едните упрекват другите, че те провалят процеса, другите споделят: " Не, не е правилно, ние сме доста разговорчиви ". Но ти не можеш да изградиш структура нагоре, когато основата изпод е доста ерозирала ", добави Желев.

По думите му  сега държавното управление е дебалансирано.

" Нормално е, имайки поради, че е по-влиятелната мощ, да претендира за половината, или за колкото те преценяват от властта. По отношение на съглашението - какво значат тези ограничавания:  " Добре, няма да вършим нищо с " ", Има Такъв Народ и. То опонира на природата и парламентаризма, и на политиката въобще. Това са законни политически субекти и не може с лека ръка да кажеш: " С тези ще се договаряме, а с тези - няма ". Борисов постоянно се е тормозил от открита коалиция с Движение за права и свободи ", акцентира гостът.

" Ситуацията става напечена, а със снощната конференция тя се форсира.  Пресконференцията на беше ултиматум към ПП-ДБ . Те не могат да схванат в продължение на дни, договарят за съществени неща - пост по пост, орган по орган, регулатор по регулатор, министерство по министерство  - ще вършат препоръка, в случай че единият не е склонен с рецензиите към другия. Това е неработещо ", безапелационен е Иво Желев.

Експертът означи, че е по-опитната политическа партия от ПП-ДБ: " претендира най-малко за половината власт и на процедура с този проектосъстав , който излезе в медиите, се вижда, че нещата отиват към делба на властта и то в съответствие, което е удобно за. 7 министри на са номинирани за доста основни министерства ".

Според Желев  партията на Борисов е постигнала своето.

" В момента изборите са по-скоро тактическо, в сравнение с стратегическо решение, тъй като вероятността изборите да трансформират нещо кой знае какво не е особена огромна. Когато нямаш безапелационен и първокласен артикул на политическия пазар, обикновено е от ден на ден консуматори да се отдръпват. ПП-ДБ нямат никакви интерес от избори.  Лично аз мощно се колебая в някои цифри, които излизаха през последните седмици за ПП-ДБ . Това е част от политическия маркетинг ", добави още той.

Попитан дали има късмет да се появи нов състезател на политическата сцена, Желев отговори: " Виждам сериозна електорална база и никакво водачество. Виждам няколкостотин хиляди души, които са непредставени в демократичния център, това са разочарованите гласоподаватели на " ".  Имаме няколкостотин хиляди души вдясно, които не избират нито, нито " ".  Това са големи политически капацитети и нямаме състезател - харизматичен, достатъчно подреден и разумен. Нямаме състезател, който да обере гласовете на тези хора, на които им е писнало и от, и от ПП-ДБ, и от ".

" А колкото повече време минава, толкоз повече Радев се изхабява. Виждате, че рейтингът му преди години беше от порядъка на 50-52, а сега е към 38%. Всяко нещо с времето си - в случай че го изпуснеш, губиш ", сподели още Желев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР