Много трудно Борисов може да се впише в Зелената сделка.

...
Много трудно Борисов може да се впише в Зелената сделка.
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Борисов много трудно ще се впише в Зелената сделка

Много мъчно Борисов може да се впише в Зелената договорка. България е в доста неизгодна обстановка сега във връзка с тази договорка, тъй като в началото страната ни се бе противопоставяла.
Това сподели пред БНР екоактивистът Борислав Сандов, съпредседател на " Зелено придвижване ".

" Позицията на България беше, че поддържаме дълготрайните цели - към 2050-а година, само че отхвърляше да поеме задължения до 2030-а година. След акто видя, че това не се получава и страните от Европейски Съюз желаят бързи резултати и обвързаха средствата във връзка с зеленото възобновяване и многогодишната рамка, в този момент българските служители би трябвало да пишат неща, които до неотдавна са оспорвали ", посочи той.

Сандов изясни, че става дума за готовност по разнообразни кабинети да се напишат незабавно едни тактики за идващите 4 години, които да усвоят към 10 милиарда евро.

Той посочи, че Европейски Съюз към този момент е минал на равнище, в което няма да раздава пари " на калпак ".

Съпредседателят на " Зелено придвижване " разяснява, че това, което прави държавното управление, е противоположното на заложеното в Зелената договорка:

" Зелената договорка желае повече железопътен превоз, а Борисов строи автомагистрали. Зелената договорка желае повече възобновими енергийни източници, а Борисов строи АЕЦ " Белене " и газопроводи ". Тя желае биоземеделие, Борисов предизвиква едроземеделски стопанства с монокултури и потребление на пестициди. Зелената договорка значи биоразнообразие, а по времето на Борисов виждаме " подпорни стени " по крайбрежието и багери в националните паркове ".

Той беше безапелационен, че ръководещите могат да впишат страната в Зелената договорка единствено изкуствено, със основаване на тактика, която не почива на действителните политики на това държавно управление, и с писането на планове, с цел да отидат парите в съответни хора, както е било и досега.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР